Gå til sidens hovedinnhold

Jeg tror på Oslo

Utelivs- og restaurantbransjen kan ikke spise kake for å overleve disse månedene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg tror på hele landet. Jeg er ofte irritert på maktapparatet og hovedstadsarrogansen som jeg mener litt for ofte overser den verdiskapingen som skjer rundt omkring i landet vårt, og som storbyene burde vise større takknemlighet overfor når det gjelder inntekter og verdiskaping som også byene lever godt på.

Men - det er liten tvil om at Oslo nå er hardere rammet og tar tar et større ansvar med mer inngripende tiltak overfor egen befolkning og næringsliv, enn mange andre steder i landet.

17 000 arbeidstakere er direkte rammet av tiltakene Oslo har innført for å beskytte oss alle.

Jeg tror på Oslo når de sender et nødrop og er sikker på at et slikt nødrop, om det høres, vil medføre tiltak som også vil treffe tilsvarende bedrifter i de andre storbyene som må stenge ned med kraftfulle tiltak for å stanse pandemien om smitten eksploderer. Enten det er i Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø eller Tromsø. Eller i utkantene av landet.

Tiltakene nå treffer ikke godt nok.

Jeg tror på hele landet. Jeg tror derfor også på hovedstaden vår. Regjeringen svarer med å be Oslo, som har rekordhøye utgifter for å bekjempe pandemien, om å kutte i eiendomsskatten (!).

Det neste blir vel at det spretter opp en luring og ber dem om å kutte i formueskatten også. Det er fortvilende.

Utelivs- og restaurantbransjen kan ikke spise kake for å overleve disse månedene. De trenger støtte fra storsamfunnet. Neste gang kan det være oss.

Kommentarer til denne saken