Gå til sidens hovedinnhold

Jo, Senterpartiet har endret bygde-Norge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikere bør vurderes ut fra det de i praksis gjør - og ikke ut fra det de sier de skal gjøre - fremfor et valg.

Da kan det være nyttig å minne om hva Sp var med på sist de satt i regjering fra 2005 til 2013 og hadde ansvaret for landbruks og matdepartementet. Da forsvant nesten halvparten av heltidsbrukene som er selve ryggraden i mange bygdesamfunn. Det året Vedum styrte departementet forsvant ett heltidsbruk hver enste dag viser statistikk fra SSB. Slik redder Sp bygdene i praksis!

Da Lars Peder Brekk fra Sp var landbruksminister 2011-12 viste Riksrevisjonens rapport at de landbruksøkonomiske virkemidlene styrte i en annen retning enn det som var uttalte mål fra Stortingets side. Ola Borten Mo var da leder av Næringskomiteen og fikk rapporten. Ingen av dem gjorde noen ting.

Et av hovedargumentene til Sp da de argumenterte for at Norge ikke skulle slutte seg til EU i 1994 var at vi skulle styre landbruket selv. Siden da er antall gårdsbruk blitt halvert. Sps sjølstyre i praksis!

Sp har de siste 50 årene sittet i syv ulike regjeringer. I den tiden er over 115.000 gårdsbruk blitt lagt ned. En av årsakene til det er utformingen av støtteordningene i landbruket, som de Sp dominerte landbruksorganisasjonene også har et stort medansvar for.

Slik utvikler Sp det bygde-Norge som vi alle er så glad i - ifølge Slagsvold Vedum.

Når Nationen nå utroper Vedum som statsministerkandidat og får en voldsom oppmerksomhet om dette, så er det kanskje for å få fokus vekk fra denne problematiske landbrukspolitikken som det gamle Bondepartiet sliter med. Og dette står Vedum som vanlig fremst og smiler av.

Kommentarer til denne saken