LO-kongressen har vedtatt å boikotte Midtøstens eneste demokrati. Vedtaket er gjenkjennelig. Internasjonal boikott? Tja, de får kanskje med seg noen forbund i andre land, men de fleste har vel tilegnet seg såpass mye lærdom om Israel at de skjønner en slik boikott ikke er gjennomførbar.

Jeg trodde faktisk ikke det fantes mennesker i Norge i dag som ikke vet at Israel er en viktig leverandør av komponenter som vår digitaliserte verden er avhengig av for å fungere, men LO-vedtaket avslører noe annet.

For noen år siden var det Jaffa-appelsiner fra Israel som var det store problemet for den politiske venstresiden. Hva nå? Skal LO «plukke vekk» hva Israel forsyner verden med, stanser de fleste kommunikasjonsmidler og medisinske apparater, PC-er og mobiler. Kanskje greit å samle LO-gjengen til en ny kongress for å tilføre viktig kunnskap?

Ja, det er utrolig at det finnes så mange uvitende mennesker i LO at de fikk vedtatt noe så bortkastet. Når LO-lederen skulle sende vedtaket til offentliggjøring, aktiverte hun sannsynligvis mobilen eller PC-en sin, med komponenter fra Israel! Verden i dag er avhengig av israelsk kompetanse. Israel bidrar for øvrig med betydelig medisinsk ekspertise, også når det gjelder kreftbehandling. Også norske pasienter søker seg til Israel.

Velkommen til den virkelige verden, LO!