Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje finner vi igjen litt av styrken vi hadde før livet ble en kamp

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er så godt å se at mange nå har tatt opp kampen mot den dårlige økonomiske situasjonen skolene i Trondheim er i! Dette er en kamp vi som er foreldre til barn med spesielle behov har stått i så mange ganger før, men dessverre har vi stått alene.

Endelig har vi flertallet med oss, fordi det nå går utover alle barn, uavhengig av om man trenger oppfølging av spesial pedagog! Akkurat ditt engasjement har stor betydning!

Det er lett å være enig i at når barna våre får mindre timer med pedagog enn det som står i den sakkyndige vurderingen, så er det ikke greit. Men å faktisk engasjere seg i noe som ikke påvirker en selv personlig er for mye å forvente. Så når gruppen da er i mindretall er det ingen overraskelse at vi ikke kommer noen vei.

Til tross for våre klager. For klagen er sendt, men skulle vi få medhold fra fylkesmannen så vil det fremdeles ikke bety at skolen får flere midler å rutte med. Mer penger må faktisk bevilges til skolene!

Hvis det virker som vi sitter stille på benken og ikke engasjerer oss, så er det rett og slett fordi vi allerede er utslitt. Utslitt av å skrive klager, av å prøve å nå gjennom til de som kan gjøre en forskjell. De som sitter der med skjebnen til barna våre i sine hender uten å vite hva det gjør med en familie.

Vi prøver så godt vi kan innimellom det å være selvoppnevnt advokat, sykepleier, lege, psykolog, koordinator, nattevakt, spesialpedagog og så videre, og kjempe. Kjempe for de som ikke klarer å gjøre det selv. Men vi orker snart ikke mer, vi trenger hjelp og støtte for å bli hørt!

Høsten har vært tøff for mange av oss, og vi merker på kroppen hva reduksjonen av timer med pedagog betyr. For barnet og alle rundt. Mindre nattesøvn, store steg tilbake i utvikling, språk og ADL-ferdigheter. Mere frustrasjon og utagering.

Jeg vet at våre kamper er langt i fra ferdig kjempet, og jeg vet at det vil komme mange flere. Men denne gangen står vi sterkere, vi er flere, vi har sterke folk som engasjerer seg, og kanskje finner vi igjen litt av styrken vi hadde før livet ble en kamp.

Kommentarer til denne saken