Gå til sidens hovedinnhold

Kjære D.D.E. og Bjarne!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en liten måned siden høvlet du ned både støtteordninger og Kulturrådet. For ikke å snakke om artister, fiff og smal kultur. Musikk skulle inntjene seg selv…

Adresseavisen har gitt deg masse plass, du fikk et svar fra Ståle Storløkken, men vi fikk aldri noe informasjon om de 100 000,- du fikk fra FFUK (full uttelling).

I dag melder Aftenposten at dere har fått 6 000 000,- i kompensasjon for juleturné. Så flott! Jeg er glad for at dere kan lage musikk og innhold som betyr mye for mange.

Men ditt utspill rundt støtteordninger og hvordan «folk på gulvet» aldri får noe, syns jeg var arrogant og helt uten medfølelse for en stor del av kultur-Norge.

Tildelingen gikk til ekstremt dedikerte og hardtarbeidende kunstnere innen film, musikk (pop, jazz, klassisk) komposisjon, lyrikk, billedkunst m.m.

Kulturnorge blør! Det blir alle fattigere på. Snakk heller frem ordningene du får støtte fra, isteden for å generalisere rundt de du ikke har søkt! La dagen i dag bli førstesiden om hvor heldige dere er, men også hvor dere tenker på alle som IKKE får støtte, som lever av musikken, står på en knivsegg, ikke har igjen oppsparte midler og heller ikke har skrevet sin «Rai-Rai».

Disse skaper opplevelser og uttrykk dere både tjener på og drar nytte av. Kultur er mangfoldet!

Gratulerer med tildelingen. No bir det DDE jul igjen.

Kommentarer til denne saken