Gå til sidens hovedinnhold

Kommune-TV - Joker Nord edition

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kristin Clemet startet en viktig debatt. Hvor tilgjengelig er egentlig politikken i byen? Hvor interesserte er vi? Og hva er høna og egget i den problemstillingen?

At folk mener vi har mye å gå på når det gjelder åpenhet, mulig deltagelse i politiske prosesser, skal vi være glade for. Det betyr at vi har mye mer og gå på, men viktigst: At vi ikke enda har hentet ut byens politiske potensial. Så takk til alle som har deltatt, og nå deltar jeg óg.

Jeg er en av dem som følger bystyret på kommune-TV!

Jeg tror ikke vi er spesielt mange. Vi har ingen klubb, eller chat-kanal. Sant og si har jeg til dags dato aldri truffet en av mine likesinnede. På plattformen kan vi se hvor mange vi er (tror jeg). Som oftest 40, til nød 76.

Hva er det med Trondheim?

Å være kommune-TV-seer er ikke noe godt liv, det er en krevende øvelse.

Hver sak har sine dokumenter. De står der som ei fane, men inneholder ingen ting. Eller det står at det ikke finnes noen registrerte dokumenter. Det finnes faktisk ingen registrerte saksdokumenter på noen av sakene. Et slags ja til det papirløse samfunn kanskje, eller er det et kommune-TV Sumo Gull-abonnement jeg ikke har fått med meg?

Det er også ei tom fane for innlegg på alle saker. Talerlister finnes ikke, bortsett vekselvis på storskjerm bak ordfører.

Saklista er et eget kapittel. Satt i et tilsynelatende system. Og der sitter vi da, vi par og 40 i hvert vårt hjem og teller ned til favorittsaken, bare for å hente en kopp kaffe, for så og oppdage at den har forsvunnet fra kommunetvs overflate. Jeg har til og med opplevd at saker tar Houdini-tricks mens jeg ser på skjermen, og det er da jeg tenker på Team Antonsen og Joker Nord.

Jeg er Nils Velle fra Valle i Volle. Kommune-TV bøller med meg, og jeg er dømt til å tape med 40 røde streker.

Endelig har vi en åpenhetsdebatt i Trondheim, som til og med ble nasjonal forleden i Dagnsytt 18. Kommune-TV er faktisk en del av løsningen.

Norge er annerledes nå enn det var. Vi ser direktepolitikk hele natta fra USA, vi har til og med svettet oss gjennom Krfs fylkesårsmøter minutt for minutt.

Kommune-TV er den lavest hengende frukten for å tilgjengeliggjøring kommunes politikk til flest mulig av dens innbyggere, den trenger bare litt kjærlighet.

Det klarer vi, Trondheim kommune, i åpenhetens navn?

Kommentarer til denne saken