Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen bør prioritere egne ansatte, ikke driftsmarginene til bemanningsbransjen

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

De rødgrønne i Trondheimhar lagt stor prestisje i å bli kvitt ufrivillig deltid og få på plass faste, hele stillinger i kommunen. Dagens sak i Nidaros illustrerer at de har en lang vei å gå.

Siden 2015 har Trondheim kommune ifølge kommunens egen reskontro-oversikt utbetalt 532 000 000 kroner - en halv milliard kroner der altså - til bemanningsbyråer. Riktignok en liten andel av kommunens lønnsbudsjett, men likevel en svær sum. Bak denne halve milliarden ligger utallige arbeidstimer som kunne gitt fulle pensjonsrettigheter, en forutsigbar hverdag, eller gjort det lettere å få lån - for de som gjør jobben.

LES SAKEN HER: Kommunen har brukt over en halv milliard på bemanningsbyråer. Det får Fagforbundet til å se rødt

Ufornuften i en slik pengebruk er nesten uforståelig. Pengebruken tilsvarer 265 000 kroner hver eneste dag fra 1. januar 2015 og fram til 30. juni i år. Det krever et minimum av fantasi å forstå at behovet for vikarer er en ganske forutsigbar størrelse for kommunen. Hvorfor kan ikke denne forutsigbarheten også gi forutsigbarhet for vikarene som gjør jobben? Hvorfor er det lurt å ikke gi disse en fastere tilknytning til kommunen som fagmiljø og arbeidsgiver?

Les også

Hunden spiste leksene

Så gir det ikke den samme fleksibiliteten å ikke kunne leie inn folk på kort varsel og kort basis, kan det innvendes. Skal en kommune virkelig ha egne, fast ansatte vikarer?

Det enkle svaret på det er ganske enkelt: Ja, hvorfor ikke?

En må jo undre seg hvor mye av denne halve milliarden som er rene driftsmarginer for bemanningsbyråene? De skal jo tjene penger. Penger som ellers kunne vært brukt på enda flere ansatte, eller bedre tjenester.

Uavhengig av de rød-grønnes egne løfter om å bekjempe ufrivillig deltid og gjøre faste, hele stillinger til normen i Trondheim kommune, er det vanskelig å forsvare en så omfattende «outsourcing» som 532 000 000 kroner over fem år faktisk utgjør. Både de som trenger kommunenes tjenester, og de ansatte selv, må da være tjent med stabile fagmiljøer og ansatte som har et fast ansettelsesforhold til kommunen - vikarer inkludert. Kommunens jobb er å levere gode tjenester, ikke gode driftsmarginer til svære bemanningsbyråer.

De politiske vedtakene i Trondheim om å lyse ut hele stillinger ser ikke ut til å ha tilstrekkelig effekt. Det skal ikke være mulig å fortsatt lyse ut knøttsmå deltidsstillinger, samtidig som kommunen bruker nesten ei halv årslønn hver dag på vikarer. Det går ikke opp, og strider mot sunn fornuft. Spesielt når det så til de grader kolliderer med det politiske flertallet i byens egne løfter.

Kommentarer til denne saken