Gå til sidens hovedinnhold

Kvalitet lønnes ikke alltid høyt, Pål

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres gruppeleder, Pål Sæther Eiden, argumenterer i Trønderavisa 12.juli 2021 med at høy lønn, i dette tilfellet den nye fylkesdirektørens lønn, henger sammen med høy kvalitet.

Hvis dette er tilfellet, må det ha skjedd en grov feil i lønnsoppgjørene de siste hundre årene og følgende yrkesgrupper bør øyeblikkelig justeres opp; renholdere, butikkansatte, servitører og kokker, bussjåfører, barnehageansatte, sykepleiere og helsefagarbeidere, ansatte i skolen, fiskere, bønder og renovasjonsarbeidere, lista er lenger.

LES SAKEN I TRØNDER-AVISA HER.

Å få rent teppe i inngangspartiet etter en skikkelig gjørmedag i en barnehage, det vitner om høy kvalitet på det faglige arbeidet. Å rengjøre bussene, togsett og hotellrommene på stadig mindre tid, vitner om høy kvalitet på arbeidet som gjøres.

Å stable varer, svare på spørsmål og sørge for god service til de som er og handler, feirer en bursdag, slapper av med en kaffe etter jobb eller drukner sorger i et ølglass, det er høy kvalitet på utført arbeid.

Å kjøre trygt gjennom rushen, holde ruta og hilse på både kollegaer og passasjerer, det er høy kvalitet på utført arbeid. Det samme må sies om de som sørger for å kjøre frem varer til butikkene, fisk ut på kontinentet eller tømme avfallet og sørger for gode sanitære forhold.

Å skape en god hverdag og magiske øyeblikk til tross for stadig trangere rammer i barnehagen, å undervise i fulle klasserom, møte barn og unge og romme deres liv på godt og vondt – det er kvalitet i tjenestene og god faglighet.

Å berolige pasienter, smile selv om det er travelt, være nøyaktig, oppdatert og tilstede, i turnus hele døgnet – det er høy kvalitet.

Å dyrke maten vi spiser, dra fisken på land, gå i fjøset enten det er jul, påske eller bursdag, de viser både lidenskap og høy kvalitet på innsatsen.

Alle nevnte yrker er viktige for samfunnet, men lønnes ikke der etter. I tabellen til Trønder Avisa over toppjobbene i Trøndelag er det ikke en kvinne, i yrkesgruppene nevnt over er det mange.

Rødt ønsker å kutte i høye lederlønninger og heller heve kvinnelønna, sørge for heltid og heve status til alle som sørger for at samfunnet fungerer.

Kommentarer til denne saken