Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner, få barn.

Kvinne, du nærmer deg 30, skal du ikke få barn snart?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Pule, pule,
pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa.

Kvinne, du blir ikke yngre, skal du ikke få barn snart? Pule, pule, pule, blod i trusa. Pule, pule, pule, blod i trusa. Januar, februar, mars. 2018, 2019, 2020?

Kvinne, du drikker alkoholfritt - er du gravid? Første gang: går på antibiotika. Andre gang: kjører. Tredje gang: Ja, jeg er faktisk gravid.

Kvinne, vi vil ikke høre at du er gravid før det har gått 12 uker. Vet du ikke at ingenting er sikkert?!

Kvinne, du skal vel ikke ha nye og spennende arbeidsoppgaver - du blir vel snart sykemeldt? Det er vel ingen som vil ansette deg nå, kvinne?

Her har du ti kremer du bør smøre deg med for å unngå strekkmerker, kvinne.

Kvinne, slutt å klage på kvalme, trøtthet, vond rygg og bekken. Kvinne, slutt å klage for at du er tung, kløe, at anklene er hovne. Kvinne, du vet vel at graviditet ikke er en sykdom?

Kvinne, tenk på hva du putter i kjeften. Kvinne, husk at du spiser for to nå. Kvinne, kutt ut alt som er godt, hold deg til alt som er sunt, hold deg i form, kvinne.

Les også

Regjeringen belærer norske kvinner med familieplanøkonomi

Kvinne, du er så stor - er det to inni der?

Kvinne, dere skal vel dele permisjonstida? Det er viktig at pappaen er hjemme og kan knytte bånd til barnet. Du er jo klar til å gå tilbake på jobb når barnet er seks måneder, kvinne. Du kan jo pumpe deg, kvinne. For du skal vel amme til barnet har passert året?

Kvinne, du gruer deg vel ikke til fødsel? Du vet at kvinner har gjort det siden tidenes morgen? Husk at belønningen er fin, kvinne.

Kvinne, mannen din får ikke være med på fødsel. Smitteregler, vet du. Mye viktigere. Du klarer det. Du får jo hjelp de timene du er på sykehuset. Du dør ikke. Finn deg i det, kvinne.

Har du hatt rier i tre døgn, sier du? Du blir ikke lagt inn før du har fire centimeter åpning, kvinne. Der er ikke rom i herberget. Dra til neste sykehus, kvinne. Gråter du, kvinne? Vi kan være så snille å gi deg et venterom.

Ikke skrik så høyt da, kvinne. Bruk heller kreftene på å få barnet ut. Epidural? Nei, du kan heller få nåler i panne, hender, føtter og mellomkjøtt. Epidural, sier du? Nei, anestesilegen er opptatt med viktigere saker. Ligger du på gulvet med bæsj i trusa og ber om epidural, kvinne? Greit, vi kan være så greie å kontakte anestesi, så får vi se om de har tid.

Gratulerer med et levende barn, kvinne. Sting, sting, sting, sting, sting, sting, sting, sting, sting, sting. Nå må du kle på barnet ditt, kvinne. La barnet ligge til brystet, kvinne. Ta deg en dusj, kvinne.

Bleia di full av blod? Urin på gulvet, kvinne? Du finner papir på hylla der.

Du har skikkelig vondt, kvinne? Du kan få en paracet. Du får til ammingen, kvinne?

Du kan vente med å bade barnet. Du får til ammingen, kvinne?

Du har vært her i 24 timer, og du må dra hjem, kvinne. Nei, det er ikke rutine å se til kjøttsåret og stinga dine før du drar hjem, kvinne. Fastlegen ser på deg om seks uker. Du får til ammingen, kvinne?

Om mannen din har en game arbeidsgiver, kan han være hjemme med deg i to uker, kvinne. Og nå er det bare fem uker og fem dager til du kan pule igjen, kvinne.

Kvinne, du ser fortsatt gravid ut. Har du virkelig født? Lol. Slapp av, kvinne - fettet renner av når du kommer deg ut på lange turer i skog og mark. Og snart kan du begynne å trene, kvinne, og komme inn i slimfitbuksene dine igjen. Og knip, kvinne. Knip!

Har du ikke bada barnet ditt, kvinne!? Du får til ammingen, kvinne?

Gratulerer med barnet, kvinne. Så søt baby, kvinne - kliss lik på pappaen. Har du det ikke så bra? Det er bare opp og hoppe, lille loppe. Det gror så fort, vet du, kvinne. Ta deg en dusj, kvinne. Gå til frisøren. Fresh deg litt opp. På insragram kan du se bilde av freshe mammaer, kvinne.

Amme. Au. Rape. Gulp. Bysse. Sove. Repeat. Du må være så lykkelig, kvinne. Lykke, lykkerus, lykkelig. Noe annet ville vært så utakknemlig, kvinne.

Skal barnet virkelig hete det, kvinne? Navnet skjemmer vel ingen.

Blør puppene dine, kvinne? Ikke gi opp ammingen, det er så viktig, vet du.

Du må ikke klage, kvinne. Vet du ikke at vi har verdens beste føde- og barseltilbud?

Er ikke underlivet ditt helt som det skal være, kvinne? Slapp av, kvinne, det kan fikses etter neste fødsel. Du er vel ikke deprimert, kvinne? Hvilken prevensjon vil du ha, kvinne?

Du har endelig fått hodet over vann, sier du? Kos deg med å være tilbake på jobb da, kvinne. Det kan du kombinere med amming kvelder, netter og tidlige morgener. Og pappaen kan sikkert sende bilde fra koselige trilleturer. Likestilling, vet du kvinne.

Du skal vel ha flere barn, kvinne? Men ikke for mange heller da. Bare akkurat passelig. Du skal jo ha en god jobb, ha orden i sysakene hjemme, være eksemplarisk mamma, FAU-leder, sprudlende venninne, leken i senga, klar for lønningspils og klar for bikinisesongen.

Patriarkatet, kvinne. Patriarkatet har et tak i livmora di også.

Kommentarer til denne saken