Gå til sidens hovedinnhold

«La barna våre få en verdig avslutning på 7 flotte år»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke ofte jeg hever min stemme. Men nå gjør jeg det, for dette gir ikke mening.

Så var den avlyst da, skoleavslutningen for 7. klasse…

Om dattera mi ble skuffa? Ja, så klart…

Om hun hadde gleda seg til denne kvelden? Ja, absolutt.

Om hun hadde fått seg nye klær for anledningen? Ja.

Om klassen hadde øvd på taler og innslag? Å jada, i lang, lang tid. De var godt forberedt.

Godt forberedt var også de som skulle organisere arrangementet på en «korona-vennlig» måte. Lokalet var ordnet med stoler som sto en meter fra hverandre, med henviste plasser. Regler var ordnet og lagt fram: Kom til angitt tidspunkt, gå rett på plassen, ikke lov med fotografering av klassen, rett hjem etterpå… Ja, burde vel gå bra dette her. Eller?

Ikke alle var enige i dette. I dag fikk vi beskjed om at den planlagte avslutninga var avlyst. Statsforvalteren hadde talt, og skuffelsen var et faktum. Irritert ble jeg også. Jeg forstår det ganske enkelt ikke.

Så nå krysser jeg fingrene og ber om at våre ungdommers stemmer blir hørt: La barna våre få en verdig avslutning på 7 flotte og minnerike år på barneskolen sammen. De har faktisk gjort alt de har blitt bedt om det siste året: De har holdt seg isolert, de har holdt seg borte fra idrett i perioder, holdt avstand fra venner, de har vaska hender og pulter flere ganger daglig. Og det har vært viktig, så absolutt, jeg ser den. Men nå, nå sliter jeg litt med å se logikken. Vær så snill!

Hvis ikke har jeg en ledig kveld neste uke. Hører at det skal arrangeres et kulturelt arrangement ved byens kulturhus, det er plass til mange der. Mulig jeg stikker innom puben etterpå også, kanskje møter jeg resten av foreldregruppa der? Den gjengen jeg absolutt ikke kan møte i skolens gymsal mellom klokka 18 og 19 neste mandag…

Kommentarer til denne saken