Mens andre partier og organisasjoner vil styre mer over folks liv, så vil Fremskrittspartiet la folk styre selv.

Pernille Huseby fra Actis har gått hardt ut på banen og oppfordrer folk til å stemme på partier som vil øke alkoholavgiftene og gjøre alkohol mindre tilgjengelig. Det hun i praksis oppfordrer til er å stemme på politikere som vil gjøre det vanskeligere for voksne mennesker å bestemme over eget liv. Fremskrittspartiet har klart å redusere alkoholavgiftene, og vi gir oss ikke før de er på svensk nivå. Det er det mange grunner til.

Les også

Promilletest politikerne i valgkampen

Actis snakker om viktigheten av å bevare vinmonopolet. Vinmonopolet tilbyr god kvalitet og ekspertise, og det er noe man selvfølgelig skal sette pris på. Det Actis derimot glemmer er at vårt største vinmonopol ligger i Strömstad. Hvert eneste år legger nordmenn igjen 16 milliarder kroner i grensehandelen. Det er 16 milliarder kroner som kunne gått til norske arbeidsplasser og økonomi.

Med stengte grenser under koronapandemien fikk vi 8200 nye arbeidsplasser i norske dagligvarebutikker og på Vinmonopolet. Om Actis får viljen sin med å skru opp alkoholavgiftene, så sender man samtidig 8200 nordmenn ut i arbeidsledighet. Dette er arbeidsplasser som er spesielt viktige for unge og sårbare. For mange kan en jobb i dagligvarebransjen være første skritt inn i arbeidslivet, enten man er ung, innvandrer, har slitt med rus eller har hull i CVen.

Mens Actis vil bestemme over andre folks liv, så har vi i Fremskrittspartiet tro på at voksne mennesker klarer å bestemme over eget liv. Folk er klar over at alkohol, sukker eller tobakk ikke er sunt, men samtidig må folk få bestemme over eget liv. Det er helt greit å ta seg noen pils eller et par glass vin, uten at man skal bli uglesett.

Det virker som Actis synes det er et mål i seg selv at folk skal drikke så lite alkohol som mulig. Vi i Fremskrittspartiet mener man heller må hjelpe de som sliter med alkoholisme. Det er ikke slik at man ikke blir alkoholiker fordi spriten er dyr. Det eneste det fører til er at alkoholikere blir enda fattigere og faller lenger utenfor samfunnet.

Fremskrittspartiet setter friheten først. Mens andre partier og organisasjoner vil styre mer over folks liv, så vil Fremskrittspartiet la folk styre selv. Voksne mennesker skal selvfølgelig få konsumere fullt lovlige varer uten å måtte tømme lommeboken.