Det mest dramatiske grepet Åge Hareide tok da han kom til Rosenborg første gang, var å pensjonere Bent Skammelsrud. Nå er det like før han må hente ham inn igjen.

Folk må gjerne okke seg over alt som er galt i Rosenborg, om spillere som er der og ikke burde være der, om de som ikke er der, om de som er kommet og de som er gått, om mangelen på det ene og det andre; trøkk, aggressivitet, engasjement, jeg husker ikke alt.

Det handler først og fremst om mangelen på rytme, om mangelen på flyt. Det er ikke noe rart, fordi den «dynamiske midtbanen» ikke fungerer. Det kommer den antagelig ikke til å gjøre før Skammelsrud er tilbake midt på banen, som en ung utgave av seg selv.

Det nytter selvsagt ikke hente Patrick Berg fra Bodø/Glimt, og jeg skal slutte å mase om Ole Selnæs, men jeg burde ikke gjort det, og en utmerket mann som Markus Henriksen løser ikke problemet. RBK har hentet en venstreback, og det var nødvendig, og antageligvis har de hentet riktig mann, og de har hentet hjem en ny midtstopper, og det var litt mer overraskende.

Skjønner de ikke hva som mangler mest; det rolige midtbaneankeret, som kan sette løperne i arbeid?

Jeg har vanskelig for å se for meg at dette kan bli bra før de har forstått det, og funnet den spilleren.

Vedkommende kommer i hvert fall ikke til kampen mot PSV Eindhoven, som blir såkalt definerende for sesongen. Seier der, og vi kan snakke om suksess. Tap, og 2020 vil bli husket som omtrent like trist for Rosenborg som for nasjonen og verden for øvrig.

Jeg gir Rosenborg 25 prosent sjanse mot PSV Eindhoven.

For jeg tror Åge klarer å mobilisere, og han klarer å binde sammen back-rekka, og Ciljan og co på midten vil jobbe som bikkjer, og Andre Hansen pleier å redde RBK alene i slike kamper, om nødvendig. Islamovic har etablert seg som target spiss, han imponerer litt, faktisk, med tanke på den trange starten, og vi ser at Åges nye RBK allerede er i stand til å løpe inn ei kontring eller to mot hvilke lag som helst.

Det er fortsatt veldig langt igjen til fotballens Royal Albert Hall. Dagens RBK er en blek skygge av det som var, og som det kontinuerlig må være målet å gjenskape. Ingen ting annet er godt nok, og det er Åge Hareide helt innforstått med.

Inntil det skjer får vi håpe på det ekspertene etterlyser; aggressivitet og tett forsvarsspill, i spedd en god porsjon flaks.

Det kan bli en trivelig fotballhøst, tross alt.