Gå til sidens hovedinnhold

Levanger er satt mange år tilbake på grunn av omleggingen i politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er synd å si det, men Levanger er satt mange år tilbake på grunn av omleggingen i politiet. Jeg sa det fra dag én. Politi som kommer til Levanger har ingen relasjoner til lokale ungdommer lenger. Politiet er farliggjort hos ungdommene på grunn av dette. For å komme noen veg, er politiet nødt til å kjenne ungdommene. Dette tar mange år å bygge opp.

Det som er veldig bra med nærpoliti, og et politi som ungdommer kjenner, er at ungdommene blir trygge på dem. De vet akkurat hvordan de blir behandlet av politiet om de kjenner dem, kontra ukjent politi, der ungdommer har piggene ute med en gang og føler seg utrygge. De vil ikke snakke med politiet, de stikker av, gjør opprør og så videre. Har vi nærpoliti, så kan dette også hjelpe ungdommer med å si fra at de sliter, at de må ha hjelp for sine problemer, eller at noen de kjenner må ha hjelp, enten det er familie eller venner.

Nærpoliti er jo de som møter disse ungdommene daglig, og kan følge dem opp eller se hvordan det går med dem. Vi har ungdomskontakter, miljøterapeuter i skole, Los, rusteam med flere. Men de er ikke på jobb døgnet rundt, slik politiet er. Om de setter inn aldri så mye terapeuter så hjelper det ikke. Er det noen som var overalt før i tiden, så var det lokal politi. De hadde oversikt over miljøene. Politiet var kanskje naboen din, eller en som kjente noen du kjente.

Ingen ungdommer kommer til ukjente og spør om hjelp, uansett hvor langt man er nede. Jeg har sjøl jobba med barn og unge, og vet at relasjoner er det viktigste man kan ha i disse miljøene. Og et lite feiltrinn av oss, kan ødelegge alt sammen som man har brukt kanskje år på å bygge opp.

Kommentarer til denne saken