Gå til sidens hovedinnhold

Massiv kampanje fra LO for å legge ned Nye Veier – på tide med svar fra Tore O. Sandvik (Ap)!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste tiden har flere fra LO reagert på at Høyre har fremsnakket Nye Veier AS. Senest 4. februar skriver Lars Buenget Børseth (LO) i Trønderdebatt at jeg trikser med tall.

Jeg bruker tall fra Samferdselsdepartementet.

Veiselskapet Nye Veier sørger for at vi får bygget mer motorvei raskere, billigere og mer helhetlig enn før. Takket være nytekning har Nye Veier AS sørget for at vi får mer motorvei igjen for hver brukte skattekrone. Det er bra for trafikksikkerheten. I Trøndelag får vi ny motorvei fra Ulsberg til Åsen. Det betyr kortere reisetid, men ikke minst utbedring av mange trafikkfarlige strekninger. Bare mellom Åsen og Trondheim har 22 mennesker mistet livet de siste ti årene. Veistrekningen må bli tryggere. Vi har ingen å miste i trafikken.

Det er nå et høyt tempo i veiutbyggingen i Trøndelag. Vi har ikke sett maken til samferdselssatsing i Trøndelag. Det er først og fremst fordi regjeringen har valgt å satse på veiutbytting, men også fordi veiene bygges raskere enn før.

Fire LO-forbund foreslår nå å evaluere og legge ned Nye Veier AS. Det mener Høyre vil føre til mindre veibygging, eventuelt at det vil føre til dyrere veibygging, som betyr at skattebetalere og bilister må betale mer. Det er Høyre mot.

Det er tydelig at nedlegging av Nye Veier er en veldig viktig sak for LO å få gjennomslag for i Arbeiderpartiet. Nå er det på tide at Aps fylkesordfører, Tore O Sandvik svarer på om AP åpner for å legge ned Nye Veier. Det er ingen hemmelighet at AP var mot opprettelsen av selskapet, men med de gevinstene vi har fått i Trøndelag er det ikke for sent å snu.

  • LES HELE DEBATTEN OM NYE VEIER PÅ TRØNDERDEBATT:

Les også

Tull med tall fra Høyre

Les også

Mari Holm Lønseth på ville veier

Les også

Mer vei til en billigere penge med Nye Veier AS

Les også

Feil i innlegget til stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H)

Les også

Me kan ikkje forstå at Mari Holm Lønseth og Høgre er så redd for å evaluera Nye Veier

Les også

Om det var opp til Ap, ville det knapt vært tatt et spadetak på E6. Nå kan nye veiprosjekter settes i fare.

Kommentarer til denne saken