Gå til sidens hovedinnhold

MDG svarer Rødt: Den grønne buksa sitter der den skal, for vår del!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rødts representanter Roald Arentz og Hallgeir Opdal raljerer over Aps manglende miljøpolitikk i Trønderdebatt den 10. september.

Det er ikke vanskelig å si seg enig med det meste av det kamphanene ytrer av kritikk mot Aps vilje til å følge opp en streng jordvernspolitikk og en veipolitikk som skal sette oss i stand til å nå klimamålene og nullvekstmålet.

Ap er sikkert i stand til å forsvare seg selv, men når de røde herrene trekker inn MDG og SV er det på sin plass med en liten presisering.

Rødtkameratene sier at fra utsiden ser samarbeidet både i Trondheim og Fylkestinget mer ut som en kollisjon, enn en koalisjon. Det er ikke en spesiell original observasjon. Vi er i konkrete forhandlinger i koalisjonen i Trondheim, og det er ingen enkle samtaler, for det er nettopp kombinasjonen av politikk som fører til mer biltrafikk og nedbygging av matjord som er de vanskelige punktene. Det kommer mange store og tunge saker knyttet til dette til bystyret i løpet av denne høsten og vinteren. Koalisjonens videre skjebne avgjøres i disse sakene. Vi røper hverken krav eller innhold i disse konkrete forhandlingene i media, ei heller for hvor våre grenser går for når vi føler at vi har nok igjen for våre taburetter og maktposisjoner - som Rødt litt syrlig fremstiller det.

Det vi kan røpe er at vi jobber for renere luft, kutt i klimagassutslippene, storsatsing på gange, sykkel og kollektiv, mindre biltrafikk og ta vare på natur og matjord, og jeg kan forsikre herrene Arentz og Opdal at det ikke er kamel som serveres i pausene på disse forhandlingsmøtene - vi er mer i retning av striskjorte og havrelefse.

Kommentarer til denne saken