Gå til sidens hovedinnhold

Med hjerte for Høyre

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det en klisje å si at man har et hjerte for Høyre? Meget mulig, men uansett: I det politiske bildet, så er mitt hjerte blått. Dog ikke mørkeblått, men ganske så klart og tydelig; blått. Blått oppfattes for noen som en formell og konservativ farge, men for meg symboliserer det flere nye ideer og enda bedre løsninger.

Nå om dagen prøver alle politikere å vinne akkurat din stemme. Ja, for det er nok slik at hver eneste stemme teller. Jeg tror ingen er enige med absolutt alt et parti mener og står for. Men vi har alle noe som opptar oss spesielt, og kanskje er det den tingen som utgjør hvem vi velger å stemme på.

For meg er helse blitt viktigere og viktigere. Det å være sikret en god og rask behandling, når man trenger det. Ikke minst, det å møtes med kompetanse og kvalitet er viktig. Vi må se alle de dyktige ansatte. Det er mye kompetansen rundt om i kommunene, også her i flotte Malvik. En kompetanse det er viktig at de får mulighet til å bruke. En kompetanse som må verdsettes.

Personlig har jeg stor tro på det at ansatte må få et godt eierforhold til jobben sin. De skal oppleve at akkurat den jobben de gjør, den er viktig. Den utgjør en forskjell. Vi må lytte til de ansatte, og sammen tror jeg vi kan få til en helhetlig og god helse- og omsorgstjeneste.

I tillegg tror jeg pasientenes helsetjeneste blir bedre med tett oppfølging, større valgfrihet, mer informasjon og rask behandling.

Dessverre har helsekøene økt under pandemien. De må ned, slik at flere får livene sine raskere tilbake.

På mange områder har vi fått det til. Vi har fått til mye. Vi ser at det er innført pakkeforløp som fungerer, spesielt innen ulike typer kreftbehandling.

Dessverre er det mennesker som sliter, det kan være blant annet psykisk og med rus. Mange av disse får ikke god nok hjelp, men personlig har jeg tro på hjelp fremfor straff.

Jeg synes det er skremmende at sju av ti under 30 år som mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) får ytelsen grunnet psykisk sykdom. Det kan fort bli en vond sirkel, en sirkel det kan være vanskelig å komme ut av. For mange er dette starten på langvarig utenforskap. Ventetiden kan bli for lang for de som sliter psykisk.

Det er derfor en viktig at de med med hull i CV-en får en reell mulighet i arbeidslivet. For god psykisk helse gir god livskvalitet. Pasienten skal komme foran systemet.

Dette er noe av det som er viktig for mitt blå hjerte, og - klisje eller ikke - så håper jeg Høyre kan få fire nye år slik at vi kan få fortsette det gode arbeidet vi er så godt i gang med!

Kommentarer til denne saken