Gå til sidens hovedinnhold

Meningsløst med oppsigelser

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Under hele koronakrisen har det vært viktig å sikre trygghet og inntekt til folk. LO sammen med Arbeiderpartiet og andre i opposisjonen på Stortinget har hele tiden vært tydelig – tiltakene må vare så lenge krisa varer. Nå ser vi at permitterte står i fare for å sies opp rett før de kan returnere til arbeidsplassen.

Nylig var vi i møte med tillitsvalgte på Trondheim Lufthavn Værnes. Der fikk vi høre om ansatte som frykter oppsigelser, dersom ikke permitteringsordningen utvides for de som først ble rammet av koronakrisen og de som nå er sist med å komme seg ut av den. Første oktober er sluttdatoen Stortinget har satt for gjeldende permitteringsordning. Faren for oppsigelser etter denne datoen er stor. Det er meningsløst at permitterte skal sies opp når luftfarten nå går bedre og stadig flere får mer å gjøre.

Vi mener det er mer fornuftig å hjelpe både arbeidstakere og bedriftene i disse kritiske ukene slik at de unngår oppsigelser. Ansattes erfaring og kompetanse innen næringene som er knyttet til luftfarten må tas vare på. Det er meningsløst og unødvendig at de den ene dagen skal noen miste jobben, og få dager senere må bedriften rekruttere nye medarbeidere.

Det er behov for å lage bransjespesifikke ordninger for næringene knyttet til luftfarten og andre bransjer som er i samme situasjon, slik man tidligere har gjort for verftene. Vi krever at alle ansatte skal kunne føle trygghet for egen inntekt.

Kommentarer til denne saken