Lionel Messi sløser bort muligheten til å bruke sin kjendisstatus og makt til å drive sporten han elsker, og kloden han bor på, i riktig retning. Og det er det ingen som snakker høyt om.

Norsk og utenlandsk media ligger langflate etter Messi og PSG med rapporteringer om overgangsrykter, Messi som gråter, rykter om nye tilbud, flyreisen fra Barcelona og opp, og salg av PSG-drakter. Som fotballspiller selv og lidenskapelig opptatt av sporten, blir jeg forbannet av hykleriet.

Hvorfor skriver tilsynelatende ingen om Messi og hans støtteapparats misbruk av sin makt og innflytelse som forbilde i denne sammenhengen? En rask parallell til oppstyret rundt norske tenåringers bruk av lettkledde bilder i sosiale medier kan bidra til å sette det i perspektiv.

Dette handler om fotball, men egentlig så utrolig mye mer. Ja, man kan si hva man vil om Messi og hans støtteapparats tilsynelatende utømmelige tørst for penger og at han burde tilbudt seg å bidra økonomisk for et Barcelona i corona-krise mye tidligere. Dette handler om noe enda større, og ut over spillerens manglende samvittighet overfor tidligere arbeidsgiver.

Messi kunne gått til hvilken som helst klubb. Han velger å gå til en klubb med eiere som har tjent seg rike på miljøsvineri og uverdige arbeidsvilkår. Hvor kommer alle pengene PSG nå bruker egentlig fra?

Har du hørt om PSG og kontroversene rundt financial fair play? I teorien har PSG blitt felt av reglene fra før, men har på magisk vis fått fritak fra reglene fram til 2023. Det er de samme reglene som gjorde at Messi måtte forlate sitt elskede Barca. Og i stedet for å skrive om dette, vinkles saker rundt hvor store PSG kan bli de neste årene med sine signeringer.

De blir kanskje uslåelige nå, men til blodpris. Det er ikke bare overgangssum som teller her, men også helt sinnsyke lønninger, og dette er langt unna financial fair play.

Det som skjer nå er en skam for alle fotballfans, og i det store bilde dårlig nytt for kloden. Jeg hadde håpet å kunne se en mer faktabasert og nyansert dekning av denne saken i norske aviser.