Gå til sidens hovedinnhold

Minneord fra NHO-toppen: Norge har mistet en samfunnsbygger

MINNEORD

Det var med sjokk og stor sorg vi mottok budskapet om at Hans-Christian Gabrielsen er død.

Med hans bortgang har Norge mistet en samfunnsbygger, LO en klok og markant leder, og jeg en god og nær venn.

Allerede før han ble LO-leder, kjente jeg Hans-Christian som en sterk og tydelig stemme i fagbevegelsen. Hans engasjement og innsats var utrettelig gjennom mange år. Han hadde vår fulle respekt og tillit fra første dag, som tvers igjennom pålitelig og redelig.

Hans-Christian var en tøff motpart i tarifforhandlinger. Han var mild i form, men tydelig i innhold. Han var klar og bestemt og visste hva han ville. Samtidig var han konstruktiv og ønsket alltid å finne gode løsninger.

NHO og LO er ikke alltid enige. Men Hans-Christian hadde egenskaper som gjorde at vi kunne samarbeide godt. Han tilnærmet seg saker med saklighet og med et blikk for det viktige og vesentlige.

Med sin fortid som fagarbeider var han opptatt å bygge industri. Han var en klok og visjonær leder, opptatt av det grønne skiftet. Han har vært en viktig alliert i kampen for å bygge ny, bærekraftig virksomhet i hele landet. Når vi sammen kunne snakke om hvordan vi skulle skape nye arbeidsplasser, var han på sitt aller beste.

Hans evne til å se den enkelte gjorde at han visste hva som teller for arbeidstakere. Og han var god på å se hvordan alle kunne bidra sammen. Han hadde en usvikelig tro på det organiserte arbeidslivet og partssamarbeidet.

Vi som fikk jobbe nært med ham, noen ganger døgnet rundt, ble godt kjent også med kjernekaren Hans-Christian. En vi snakket med om de store sakene, men også om de mer hverdagslige, alltid med lunhet og nærvær. Han var en raus og snill person, som det vil bli et stort tomrom etter.

Våre tanker og varmeste medfølelse går til hans nærmeste, familie og venner.

Kommentarer til denne saken