Gå til sidens hovedinnhold

Mislykket valgstrategi fra Senterpartiet?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mulig at Trygve Slagsvold Vedum får snakket om sin politikk i møte med velgere rundt omkring i landet. SP vil snakke om sin egen politikk, de vil også regjere alene sammen AP i en mindretallsregjering. Med andre ord vil de ikke ha en rødgrønn samling i sentrum/venstreaksen.

I mediene derimot, ser ut til at regjeringsspørsmålet blir viktigere og viktigere.

Senest i Dagsrevyen 4. august brukte statskanalen mange minutter på hvem som eventuelt skal regjere sammen ved en valgseier på rødgrønn siden. Den siste uken har dette vært det spørsmålet som har vært stilt flest ganger til Ap, Sp og SV.

For dagens journalister er det mye lettere å hekte seg opp i denne diskusjonen, i stedet for å gå inn i kompliserte politiske spørsmål. Og det er lettere for velgerne også, muligens, å ta stilling til dette spørsmålet. For hvilken konstellasjon det blir etter valget vil selvfølgelig avgjøre hvilken retning landet tar etter valget. Valget står mellom en tydelig venstredreining, eller en sentrumsregjering.

Senterpartiets strategi om å kun velge AP ser ut til å ha provosert landets største parti for tiden til å «true» med å regjere alene.

Det gjør at velgerne blir mer usikre.

Hensikten med en valgkamp er jo å gjøre flere velgere sikre på hva som er det beste alternativet. Nå vet de lite om den politikken som skal føres av det som sannsynligvis blir en ny regjering etter valget.

Senterpartiets strategi om å snakke om sin egen politikk, uten å avklare egentlig i god på forhånd hvem de vil regjere med (Ap eller fra sak til sak i Stortinget) har i så måte feilet da overskriftene forteller om rødgrønt kaos før valget.

Ap vokser på mange meningsmålinger. SV er stabile på 8 prosent.

De to andre radikale partiene Rødt og MDG ligger godt over sperregrensen på mange målinger.

Velgerne som ønsker en flertallsregjering har flere alternativer, det bør Sp merke seg. Valgvinden kan være i ferd med å blåse i andre retninger. Samlet sett er Rødt, MDG og SV større enn Sp på de aller fleste meningsmålingene.

Hva kan dette føre til? Dette valget blir veldig interessant…

Kommentarer til denne saken