Arvid Malvik kom i Trønder-Avisa 14. september med en rekke spørsmål til NAF og innlegget vårt hvor vi går imot høye avgifter på kjøp av nye biler.

Les også

NAF – den nye interesseorganisasjonen for Elbiler

Han spør om vi har glemt historien. Det har vi ikke. Da NAF ble grunnlagt i 1924, var bilen ny og få hadde den. Vi har hele veien vært en pådriver for politikk som gjør det bedre å være bileier i Norge. Utbygging av veier, kamp mot bompengene, kamp mot høye avgifter.

Det vil, enten man liker det eller ikke, bli stadig flere elbiler i Norge. Da bør NAF også kjempe for elbilens gunstige vilkår.

Det betyr ikke at vi glemmer de gamle medlemmene med de andre bilene. Drivstoffavgifter er viktig for medlemmene våre. Derfor har vi gang på gang denne våren krevd avgiftslettelser og støtteordninger til bilistene. Malvik påpeker at strømstøtten gir en økonomisk håndsrekning til elbilister som lader hjemme. Senest 13. september gjorde NAF en sammenlikning av drivstoffkostnadene og lade-kostnadene krevde drivstofflettelser i statsbudsjettet.

I media, i møter med finansdepartementet og i kontakten vi har med alle politiske partier har vi stått på mot myndighetene. Vi har dokumentert hvordan drivstoffprisene rammer folk i distriktene hardt; der er inntekten lavere, bilavhengigheten høyere og elbilandelen lavere.

Dagens bensin- og dieselbilister betaler alt høye avgifter. Men å innføre de samme dyre, dårlige avgiftene på elbil, vil alle bilister tape på. Høyere elbilavgifter vil få SV og Arbeiderpartiet til å kreve enda høyere avgifter på bensin- og dieselbiler. Det taper alle NAF-medlemmer på, med og uten elbil. Grunnen til at folk velger elbil, om det er klima eller ikke, er ikke viktig for oss. Vi vil passe på lommeboka di.

Derfor er NAF også mot høyere bompenger for elbil. Vi vil avskaffe bompenger for alle. Bompenger er en dyr og dårlig måte å finansiere samferdsel på. Ordningen er sterkt usosial. Og hvis politikerne ikke møter motstand når de vil øke bompengene på elbil, vil de raskt også øke for bensin- og dieselbiler.

NAF er en lærende organisasjon. Vi skal så klart sitere Vømmøl Spellmannslag riktigere i fremtiden. I tillegg til å lære, så lytter vi til medlemmene våre. Som medlem i NAF er man nemlig med å bestemme NAFs politiske retning, i vårt medlemsdemokrati. Malvik må gjerne fortsette å være medlem om han ønsker å påvirke.