«Vi står på Stjørdal jernbanestasjon og skuer utover mot fjorden. På andre siden av jernbanesporene ligger det blikkstille vannet bak universitetscampus og flere næringsbygg. Men det er ikke mulig å krysse sporet uten å gå en lang omvei».

Anmelderne kunne jo kanskje satt seg inn i pågående planlegging, så hadde de oppdaget at plan for stasjonsområdet med en undergang ned til Tangen, skal behandles i kommunestyret torsdag.

Les også

Stjørdalsordføreren svarer Sentrumskontrollørene: Fravær av kontekst og evne til å se sammenhenger

Karakteristikken av Kimen og ligner på debatten om Munch-museet: Til lags åt alle kan ingen gjera. På området bak har TOBB og Signaturhagen bolig kunngjort planer om unikt leilighetskonsept med tropisk hage som første i Midt-Norge.

«Plassen (foran Kimen) er dessuten alt for åpen, uten noe særlig tilgrensende bebyggelse. Det bygges riktignok noen leilighetsbygg, noe som forhåpentligvis vil gjøre området litt mer lukket og intimt».

Der er vi også uenige, for Arbeiderpartiet ønsket mer åpenhet mot nord. Avsatt plass til hotell ved Kimen nevner de ikke.

«Torgkvartalets nyeste fløy er en het kandidat til prisen for Trøndelags tristeste bygning».

Bilder er også fra parkeringsplassen som er midlertidig.

Heller ikke Stjørdals handelssenter levnes mye skryt, men jeg og mange med meg mener motsatt. Og Stjørdal er byen som fortsatt har handelssentrum inne i bysentrum. Heldigvis med parkering rund og under jorda, særlig for de som kommer ned fra bygdene.

Les også

Denne byen er en gigantisk skysstasjon

Jeg har fulgt moderniseringsutviklingen og bodd i sentrum i 22 år og synes det meste er positivt. Det gir plass til befolkningsøkning som har gått fra 18 til 25 tusen. Jeg er nabo til de nyeste boligblokker på Karl Eidsviks Plass (også TOBB), og synes det er blitt fint.

«Flere rivesaker i den historiske bebyggelsen, deriblant i Kirkevegen øst for gågata, viser at kommunen ikke er så opptatt av å bevare det som er igjen av identitet».

Jeg tror ikke de har satt seg inn i sentrumsplanen og de gjeldende planene. De «glemte» at husa mot gata i Kirkevegen tvert imot er bestemt for bevaring.

Terningkast 1 for artikkelen.

Ny serie: Sentrumskontrollørene


Mikkel Marhaug og Stefan Kaliski sjekker tilstanden til trønderske sentrum: Hvordan har de utviklet seg og hva har de egentlig blitt til? Denne serien setter søkelys på stedsutvikling - hvordan stedene våre i Trøndelag fungerer. Hva er bra, og hva kan gjøres bedre?

Stefan Kaliski er utdannet journalist, og tar en mastergrad i Kulturminneforvaltning ved NTNU. Mikkel Marhaug er utdannet kunstfotograf, og studerer ved Kunstakademiet i Trondheim.