I denne tiden vil du få ørene tutet full om hvordan det er fælt at vi bryr oss mer om Ukraina enn om Syria.

Noen kommer til å late som det handler om hudfarge. Ikke la dem posere med det svulstige selvbildet sitt. De som hevder dette, velger enten bevisst å overse helt grunnleggende menneskelig natur for å score billige poenger. Eller så er de så fjernet fra virkeligheten at de ikke forstår det selv.

Det er helt opplagt for alle og enhver at man stiller opp mer for egen familie. Deretter for naboene. Så for vårt eget lokalsamfunn og våre landsmenn. Deretter hjelper vi våre naboland.

At Norge har mer til felles med et naboland i samme kulturkrets, og som er like langt fra Oslo som Nordkapp, er helt naturlig. Noe annet hadde vært langt mer rystende.

Det er ikke tilfeldig at vi har familie. Ei heller lokalaviser, eller nasjoner. Med logikken til moralposørene er det egoistisk at vi ikke lar alle ta del i den norske folketrygden, eller det norske helsevesenet.

Dette er ting vi ikke har hatt behov for å diskutere tidligere. Men nå har vi fått en klasse med folk som er så fjernet fra egen virkelighet, at de intellektualiserer seg helt bort. Det er skremmende om vi skulle oppleve konflikt her i Norge.