Gå til sidens hovedinnhold

Nok en gang viser Adressa at deres nedslagsfelt er Trondheim

Artikkelen er over 1 år gammel

Må nok engang minne Adressas leder om hvor vi finner verdiskapninga i Trøndelag. Den skjer ikke innafor elveslyngen i Trondheim, skriver Hallgeir Grøntvedt (Sp).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser Adresseavisen går ut i dagens leder og ber oss på Fosen legge bort planene om bru over Trondheimsfjorden! Kostnadene på 12 mrd. blir for store??? Prosjektet er urealistisk. Nok en gang viser Adressa at deres nedslagsfelt er Trondheim. Nå er det jo engang slik at det er vi på Fosen som skal betale hoveddelen av denne kostnaden via bompenger. Mulig Adressa er bekymret for hyttefolket fra Trondheim som må betale bompenger på vei utover til hyttene sine?

For ei tid tilbake la Statens Vegvesen fram en KVU der de ønsker å bruke 10 mrd. på E39 mellom Orkanger og Klett. En oppgradering som ingen ønsker og som det slett ikke er behov for! Det har jeg ikke sett omtalt i Adressa?

Hvis du reiser nedover Vestlandet, ser du hvordan folk som står sammen, bygd og by, får realisert store samferdselsprosjekt. Det Adressa legger opp til er å splitte trønderne. Bygd mot by. Vi på Fosen er avhengige av Trondheim, men Trondheim er jaggu mere avhengige av oss i distriktet.

Husker jeg som ordfører var i Oslo sammen med blant andre Rita Ottervik. Vi skulle legge fram vårt syn på dengang langtidsmeldinga i Forsvaret. Det første spørsmålet vi fikk fra Marit Nybakk leder i Forsvarskomiteen var: «Er dere enige om dette i Trøndelag nå da?»

Det var vi og det må vi være også framover skal vi få best mulig uttelling på våre samferdselsprosjekter.

Et flertall i fylkesutvalget vedtok på siste møte å bygge Nydalsbrua til 1,3 mrd. kroner. Vi støtter opp om ny firefelts vei til Stjørdal for å spare 2-3 min. mellom Trondheim og Værnes, men det må bli slutt på at samferdselstiltak bare skal gå etter såkalt «samfunnsøkonomi» og årsdøgnstrafikk. Vi må stå samla i Trøndelag og bygge for framtida!

Må nok engang minne Adressas leder om hvor vi finner verdiskapninga i Trøndelag. Den skjer ikke innafor elveslyngen i Trondheim.

Med ønske om ei riktig god helg til alle som kjemper for distriktene i Trøndelag.

Kommentarer til denne saken