Nortura eller «sør»tura?

Av
DEL

Leserbrev

Jeg kan jo ikke dy meg: Å legge ned slakterier og skjærelinjer i Trøndelag er jo galskap, på tross av effektiviseringsgevister.

Vi hørte nylig om en bedrift der alle var smittet av covid-19! Om det er økonomisk fornuftig, er umulig å slå fast for andre enn de som sitter med «papirene». Men matsikkerhetsmessig er det galskap når vi ser på den situasjonen vi er oppe i idag. Det kommer sikker andre pandemier som kan skape problemer med både produksjon og transport.

Så slutt å tull! Dessuten har vi nok av trailere på veiene allerede. Ferdigvare har mindre volum enn råvarene, eller? Så kan man spørre: Hvorfor ble det bygget overkapasitet på slakting og skjæring i sør, når alle var klar over at det er i Trøndelag det produseres mest kjøtt?

Dette synes å være enda en sentraliseringsstrategi, som ikke er designet av regjeringen. «Suget sørfra?» Jeg trodde jo at Nordtura var bøndenes organisasjon! I såfall blir det vel et oppgjør på «kammerset».

Send debattinnlegg her «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags