Gå til sidens hovedinnhold

Nye tanker fra Andre Skjelstad

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er interessant å lese innlegg i media fra Venstres distriktspolitiske talsmann. Her er det mye tro, masse sjølskryt og lite handling. Den beskrivelsen som gis av distriktene og de utfordringer som ligger foran oss er en del av problematikken for å skape levende bygdesamfunn. Den største utfordringen ligger i den politikken som i dag utøves.

Etter regjeringsskiftet i 2013 har regjeringen gjennomført tidenes sentralisering av flere titalls virksomheter som staten har hånd om og som nå er sterkt redusert, omorganisert, fusjonert eller lagt ned i mange distrikter. Venstre har vært støttespilleren og i mange tilfeller pådriveren for denne utviklingen.

Skjelstad framstiller utflytting av noen få statlige arbeidsplasser som «en stor seier for Venstre». Partiets leder beskrev nedleggelsen av en hel næring – pelsdyrnæringen – som en av Venstres største seire i regjeringen. Mange lokalsamfunn ble hardt rammet av denne utrolige og meningsløse raseringen av en fullt lovlig næringsvirksomhet.

Svært mange i og utenfor det politiske systemet har advart og reagert mot den utarming av distriktene som vi nå er vitne til. Det er dekkende og beskrivende for Venstre og Skjelstad når slike reaksjoner omtales som «floskler om sentralisering»!

Skjelstad burde kanskje ta seg en sjarmreise i Nord-Norge og selge inn sin enestående distriktspolitikk – der oppslutningen nå ligger på 1,6 prosent.

Kommentarer til denne saken