Gå til sidens hovedinnhold

Nytt uteområde på Egge ungdomsskole

Ordføreren svarer Jonas (14).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I leserbrev i T-A 17. juni skriver Jonas GN, 14 år, om uteområdet ved Egge ungdomsskole, og håper at pengene som er igjen fra kommunesammenslåingen kan brukes til å gjøre Egge U til noe alle kan være stolte av.

Jeg er helt enig, uteområdene ved skolene er viktig for trivselen og skolemiljøet. Kommunestyret har av samme grunn allerede prioritert en systematisk fornying av uteområdene ved skolene. I år står nettopp blant annet Egge U for tur. Uteområdet skal fornyes for kr 1,5 mill. og vi søker i tillegg om spillemidler til prosjektet.

Planen for uteområdet er kommet til i et samarbeid mellom teknisk etat, skolen og elevrepresentanter. Prosjektet har nettopp vært ute på anbud, og vi skal nå velge hvilken entreprenør som skal få prosjektet. Prosjektet rekker dessverre ikke å komme i gang i sommer, og derfor må skolen og entreprenør sammen avklare om anleggsarbeidet kan gjennomføres mens skolen er i drift, eller om prosjektet må vente til neste sommerferie. Dersom det kan gjennomføres mens skolen er i drift kan prosjektet startes etter sommerferien. Dette vil i tilfelle gi et begrenset uteområde under utbyggingen, men den som venter på noe godt..

Ellers er det slik at den tekniske oppgraderingen som planlegges av møterom skal skje både på skolene og innenfor helse og omsorg i hele kommunen. Dette for å ha mulighet til mer effektiv møtegjennomføring rundt om på enhetene, og vil f.eks. gjøre det mulig å ha kurs, møter med hjelpetjenestene, og møter mellom skolene, uten å reise. Dette vil bli bra både for elever og lærere. Dette kommer også Egge U til del.

En annen bra sak som kommer i kommunestyret nå er oppgradering av PC-er og læringsbrett på skolene. I sum fullfinansieres nå behovet for PC-er og læringsbrett i skolene i Steinkjer, det er bra!

Toalettene ved Egge U ble pusset opp i 2020, ellers vil Egge U bli renovert i årene framover, jf. skolebruksplanen. Tempo for dette vil avklares i budsjett og økonomiplan.

Nå blir det nytt uteområde på Egge U, samtidig som koronaen forsvinner - det blir bra.

God sommer!

Kommentarer til denne saken