Gå til sidens hovedinnhold

Objektivt om Frivilligsentralen i Verdal?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Trønderavisa og Innherred har trykket flere artikler like før jul som omhandlet Frivlligsentralen i Verdal. Den siste handler om at styret, ved styreleder, har sendt en politianmeldelse fordi hun/de mener at de trenger hjelp til å finne ut av hva som har skjedd med diverse utgifter og regninger. Styret framstiller det som om dette kan være en kriminalsak. Selv om ingen personer er nevnt eller anmeldt, så blir enkeltpersoner lett mistenkeliggjort her.

Det er sånn denne saken kan framstå for de som leser Trønderavisa/Innherred. Dette er ikke på noen måte greit! Ansatte og de frivillige har ingenting å skjule i denne saken. Og det er grunn til å stille spørsmål til redaksjonen i avisene om hva som er nyhetens interesse her. En tilsynelatende objektiv framstilling av en sak uten at det blir stilt kritiske spørsmål fra avisen, blir ikke nødvendigvis objektiv.

En politianmeldelse som sannsynligvis, med gode grunner, blir henlagt, er en ikke-sak. Derimot skaper publiseringen i media mistanke, mistillit og mer spekulasjoner mot daglig leder og frivillige. Og det er grunner til å tro at det var hensikten med det hele.

Kommentarer til denne saken