Politiet må være på gata og på data

Senterpartiet og Arbeiderpartiet må slutte å snakke om politiet som om det er en skranketjeneste, skriver Mari Holm Lønseth.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet må slutte å snakke om politiet som om det er en skranketjeneste, skriver Mari Holm Lønseth. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når kriminaliteten endrer seg, må politiet endre seg. Da jeg vokste opp, var det vi tenkte på som kriminalitet først og fremst blotting eller innbrudd. Dette er fremdeles alvorlig kriminalitet som må slås ned på. Men dette er ikke lenger den kriminaliteten som er mest fremtredende. Nå skjer mye kriminalitet på nett. Økonomisk kriminalitet, narkotikasalg og overgrep mot barn skjer ikke lenger bare på hjørnet eller i en mørk bakgate. Det skjer på Snapchat og internett.

Dette er den nye hverdagskriminaliteten. Vi skal ha et synlig politi som slår ned på kriminalitet – både på gata og på data. Derfor har det vært helt nødvendig med en politireform, som flytter ressurser fra stengte kontorer og ut i gatene.

Trøndelag Politidistrikt har de siste årene opplevd en stor styrking. Siden 2013 har vi fått 123 nye politifolk i Trøndelag. Budsjettene til Trøndelag Politidistrikt er styrket med over 20 % siden 2013. Det er bra for min og din trygghet. Leder for politiet i nordre del av Trøndelag, Snorre Haugdal, bekrefter dette. Han sier til Trønder-Avisa den 12. januar at «vi har fått bedre bemanning, bedre utstyr, fagmiljøer og teknologi til å kunne være til stede og tilgjengelig uten at man sitter inne på et kontor i hver kommune». Han ønsker ikke å gjenåpne de nedlagte lensmannskontorene, men heller styrke politiets tilstedeværelse der de er i dag. Det er jeg helt enig med han i. Vi må i årene fremover styrke politiet. Høyre vil prioritere flere politifolk fremfor kontorer med kort åpningstid.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet må slutte å snakke om politiet som om det er en skranketjeneste. Der regjeringen styrker politiet i alle landets distrikter, vil Senterpartiet og Arbeiderpartiet heller gjenåpne lensmannskontorer. Det er ikke bak skrankene på lensmannskontoret, som er åpent på tirsdag og torsdag mellom 10.00 og 14.00, at alvorlig kriminalitet på nettet bekjempes. Det er ute i gatene blant folk, på veiene og på nett.

Send debattinnlegg her «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken