Gå til sidens hovedinnhold

Prekær mangel på tilrettelagte badeplasser i Trondheim

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Grilstad er et flott område som må kunne brukes til bading og hopping i vannet.

At presset nå er så høyt viser at behovet for gode badesteder langs fjorden er stort. Trondheim kommune må snarest prosjektere gode badeanlegg flere steder i byen, ikke minst på Lade.

I Fagerheim- og Smedstubukta stod tidligere to badebrygger som det ennå er rester av. De må gjenoppbygges med stupefasiliteter og trapp ned i sjøen. Som strakstiltak kan to badeflåter settes ut, enkelt konstruert med liten stupeplatt på hver. Det vil gjøre at ungdommene fra Lade heller bader der.

Utbyggerne av Grilstadområdet har gitt en verdifull gave til byen med areal til gode utearealer med plener, benker, gangveier og brygger. Med makssommer, skolestreik og korona-stenging har presset på friområdene ved brygga langs Grilstadkanalen blitt svært stort og en utfordring for beboere i området som klager på støy fra mange musikkanlegg ungdommene tar med seg.

Ungdommer fra østre bydeler har forelsket seg i den lange, fine brygga langs kanalen for hopping og stuping. Så utrolig fint at ungdommene har et slikt tilbud med aktivitet som gir utfordringer med badingen.

Imidlertid ser det ut til at beboere i området har blitt hørt og gjerde kom opp langs hele brygga denne uka, til stor frustrasjon for ungdommer og foreldre. Foreldre og ungdommer bejublet at det endelig fantes et fint badeområde for ungdom, at det har utfordringer som god mulighet for dødsing og stup.

Fortjenestefullt nok var det montert stiger opp fra vannet med passende mellomrom. Ukas nymonterte gjerde fikk selvfølgelig en smal åpning ved hver stige.

Sønnen min kom tilbake fra Grilstadkanalen med vennene sine, for «Der var det kø og ansamling ved hver åpning av de «superkule» ungdommene». Da badet de i Korsvika i stedet selv om dødse-mulighetene er dårligere der.

Å sperre for stigene er en sikkerhetsrisiko og må fjernes. At gjerdet kom opp er godt sikkerhetstiltak mot drukning og skader langs byens vannkanter, som har vært en utfordring for byen.

Det vil avhjelpe situasjonen denne sommeren om Trondheim kommune og kanskje gode foreldre og ungdommer får bygd og satt ut to badeflåter med stupeplattinger, en i Fagerheim-bukta og en i Smedstubukta. De kan være enkelt konstruert for denne sesongen med tanke på mer varige faste brygger til neste år.

Kommentarer til denne saken