Nå er det endelig tid for en av årets mest betydningsfulle markeringer. Pride er en markering av at kjærligheten er for alle. Friheten til å elske den man vil er en menneskerett; en ukrenkelig verdi som Human-Etisk Forbund alltid kommer til å kjempe for.

Som humanister setter vi mennesket i sentrum. Vi er født frie og likeverdige med de samme rettighetene. Ingen skal måtte skjule hvem de er. Derfor er det viktig at vi minner hverandre på at vi alle har rett til likestilling og frihet fra diskriminering, uavhengig av livssyn, etnisitet, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og -uttrykk.

Human-Etisk Forbund har i et brev oppfordret både Røros, Os og Holtålen kommune til å støtte årets Pride-markering ved å heise regnbueflagget. Støtten til Pride er viktig for å synliggjøre at alle kommunene her på fjellet er åpen og inkluderende, for absolutt alle. Vi håper kommunene tar oppfordringen og deltar i feiringen av mangfold og kjærlighet.

Her på Røros var det lokale elektroniske Pride-arrangement siste uka i mai. Nå er det i tillegg Pride markering sentralt i Oslo fra 19. til 28. juni. Vi håper alle innbyggere viser sin støtte til Pride disse dagene.

Og husk: små markeringer er like verdifulle som store!