RBK-styret sitter og ruger på bestillingen fra Åge Hareide, men det kan de slutte med, for de har ikke noe valg: Unge Sivert Heggheim Mannsverk fra Sogndal bare må klubben ha. Basta!

Ole Selnæs er fortsatt den som alene ville gjort om RBK fra et kølag til den suverene ener igjen. Siden han åpenbart ikke er tilgjengelig, eller klubben ikke helt forstår verdien av å hente ham hjem, er det intet annet alternativ enn å bli enige med Sogndal.

Helt siden Selnæs dro har RBK manglet navet i spillet sitt, sentralen som setter de andre i arbeid, spilleren som dirigerer trafikken i eget lag. Mannsverk fra Sogndal kan bli den mannen. Det er ingen i dagens RBK-stall som har det i seg.

Vi vet jo ikke om unggutten fra Sogndal kan bli det heller, det er drøyt å forlange at han skal være en Brandhaug, Skammelsrud eller Selnæs før han fyller 19 år. Men slik situasjonen er, har ikke RBK noe alternativ. De må hente ham, på de betingelsene de blir enige med Sogndal om. Han må settes rett inn i rollen, og få alle muligheter til å vokse seg inn i det.

Foreløpig kan vi bare ane hva som bor i ham, men det vi synes vi ser er ekstremt interessant: Han går med ball som bare Brandhaug av forgjengerne har gjort, drar seg forbi ledd og skaper ubalanse, og han har et godt blikk, men er foreløpig ikke så kvikk i pasningsspillet som Skammelsrud var, og kan ikke åpne motstanderen som Selnæs gjør.

Til gjengjeld er han potensielt sterkere og bedre defensivt enn noen av de øvrige. Det kan bli viktig når RBK skal spille internasjonalt igjen.

Med andre ord: Hvis styret i RBK skjønner alvoret, så henter de unge Mannsverk øyeblikkelig.

Det er en god mulighet for at det vil vise seg å være en investering som vil lønne seg på mer enn én måte. Først skal han bidra til å gjøre laget bedre i noen sesonger, inntil han trolig skal selges videre, med en prislapp som vil gjøre både Sogndal og RBK fornøyd. Rosenborg er fortsatt den mest attraktive norske klubben for spillere som har tenkt seg videre.

Også for å beholde den posisjonen, må klubben sikre seg Mannsverk.

Av Åge Hareides øvrige disposisjoner etter sesongen, er det bare exiten til Tore Reginiussen som virker litt merkelig. Hvorfor kvitte seg med den beste midtstopperen, før en har en erstatter klar?

Men selv ikke Tore Reginiussen kan henvise til arbeidsmiljøloven eller eventuelt til fotballspillernes tilknytning til LO. Fotballspillerne har naturligvis ingen ting der å gjøre, fordi fagforeningene aldri var ment for sånne arbeidstagere.

Du er spiller i Rosenborg bare så lenge treneren vil ha deg der. Det er hans plikt å hente folk inn, som for eksempel nå Mannsverk, og sende spillere ut – helst for en bedre pris enn de ble kjøpt for. Det kalles profesjonell fotball, og er ikke sammenlignbart med annet yrkesliv.

Det kan også omtales som toppidrett. Du er verdt det du leverte i forrige kamp. Eller det treneren venter av deg i den neste.