Gå til sidens hovedinnhold

Råtne greiner og syke trær

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Den som spør nøye om pølsens innhold og politikkens innerste vesen , vil sove dårlig om natta»

- Otto von Bismarck.

Jeg må innrømme at for tiden sliter jeg med nattesøvnen. Som mangeårig medlem i Ap, deriblant flere perioder i Levanger kommunestyre , bombarderes jeg av medieoppslag som forteller at mitt gamle parti er i ferd med å råtne på rot. Det har lenge vært mangel på appell og karismatiske ledere - mange av oss har savnet politisk profil og samlende politikk.

Dessuten har politikken forsvunnet i splittelser og ubarmhjertig personforfølgelse, godt støttet opp av en sensasjonshungrig presse som forlanger innsyn i de innerste drøftinger. Nå er det AUF som stiger fram med en kultur som - om den er korrekt beskrevet- ikke kan få fortsette. Det kan også se ut til at AUF har problemer med å rydde i eget reir.

Les også

Ukultur i AUF

Igjen må vi etterlyse reaksjoner fra moderpartiet. Jeg er av den gamle skole i partiet og forventer nå eksklusjoner og snauhogst. Partiet vil gå til grunne om den ukulturen som nå blomstrer- i flere ledd i organisasjonen - får fortsette. Vi nærmer oss nå dette punktet.

Ett eller annet sted står det noe om at ethvert tre som ikke bærer frukt , må hogges ned. Det er med stor sorg jeg ser at vi nærmer oss dette punkt dersom ikke hovedorganisasjonen i Ap nå virkelig tar tak. At sentrale politikere ikke vil eller kan kommentere ukulturen som åpenbart finnes er uhørt, men dessverre betegnende for situasjonen.

AUF-ere som kommer direkte fra videregående og får stor innflytelse, endog i prosesser som fjerner dyktige politikere, må skoleres før de får ansvar i forhold til sin erfaringsbakgrunn. AUF har etter mitt syn fått alt for stor innflytelse, og de har ikke vist seg denne innflytelsen verdig.

Man må - etter mitt syn - enten fjerne syke greiner eller sage ned hele treet og starte på nytt.

Er tiden moden for Norges Sosialdemokratiske Parti?

Kommentarer til denne saken