Rosenborg var primært opptatt av å få til forsvarsspillet sitt. De skulle spille mot Ranheim.

Motstanderen fra østkanten av byen var som «alltid opptatt av å spille god angrepsfotball», denne gangen altså mot landets største klubb.

RBK rullerte på laget, fordi de som fikk sjansen «fortjente det» - og de nye som skal spilles inn i laget satt på benken. Treneren rapporterte på forhånd om det han omtalte som «ukjente relasjoner». Det var Rosenborgs trener som sa det altså, ikke Moldes.

Markus Henriksen skal spille midtstopper. Derfor spilte han på midtbanen.

Etterpå var konklusjonen, som Rosenborg så det, at dette var «helt okey» og at «det handler om å vinne fotballkamper». Åge Hareide omtalte prestasjonen som «kontrollert defensivt». De spilte mot Ranheim.

Med andre ord: Dette var ingenting å bli klok av. Det er pussig at Rosenborg ikke benytter enhver anledning til å terpe relasjoner, at ikke spillerne blir plassert i størst mulig grad i de rollene de er tiltenkt, sammen med de som med størst sannsynlighet skal spille rundt dem, og det er merkelig at treningskamper evalueres ut fra resultatet, ikke prestasjonen.

En skulle tro det var en audition utenfor sesong, der enkeltspillere får muligheten til å vise fram hva som muligens bor i dem. Det var forresten ikke så lett å se hva det eventuelt skulle være heller, bortsett kanskje fra i et par tilfeller: Virker ikke Islamovic litt kvassere enn i fjor? I alle fall enn da han kom. Og Markus Henriksen er stødigere, mer besluttsom enn i høst-sesongen?

Så vet vi at Ceide er mer opptatt av å komme seg forbi og skape noe, og den svenske vingen går det store ord om, og Zachariassen kommer helt sikkert til å levere, hvis betingelsene er til stede for det. Hvis han skal løpe, må noen sørge for at det blir servert.

Burde de ikke øvd på alt dette?

Mens RBK tilsynelatende er mest opptatt av å bli bedre defensivt, til tross for at klubbens suksess i 50 år er tuftet på godt angrepsspill, er Ranheim seg selv. Der har de tatt litt selvkritikk fordi det kanskje ikke gikk fort nok fremover i fjor, og det gjorde det muligens ikke onsdag heller. Alt for ofte brukte spillerne muligheten til å vende hjemover i stedet for å sette fart fremover.

Men vi behøver ikke bekymre oss for Ranheim.

Det tror jeg ikke vi gjør for Rosenborg heller, jeg gjør ikke det, men jeg skjønner ikke hvorfor de ikke øver på suksesskriteriene ved hver eneste anledning når de nå først har fått sjansen.

Når jeg fortsatt spår RBK å være det kanskje heiteste budet på seriemesterskapet, sammen med Molde, så skjer det, jeg hadde nær sagt; av gammel vane. Men det er noe mer enn det. Jeg tror Åge Hareide tross alt har noe mer i ermet enn han har vist, og jeg tror han er mer opptatt av å utvikle angrepsspillet enn det kan høres og se ut som.

Tross alt.