Gå til sidens hovedinnhold

Ring til Belgia!

Artikkelen er over 1 år gammel

Løsningen er ikke veldig langt unna.

Kommentar

Jeg tror Ivar Koteng er tidlig opp om morgenen, selv etter sene kvelder som etter Bodø/Glimt-kampen. Så snart han har slengt på seg slåbrokken, bør han ringe til Belgia, for muligens å vekke Trond Sollied. Jeg tror han vil sette pris på å bli vekket på den måten.

RBK-ledelsen vet godt om Sollieds mange sterke sider. Han er egentlig verdens beste Rosenborg-trener, når originalen ikke kan være det lenger. Ikke bare kan han alle de opprinnelige bevegelsene i det trønderske 4-3-3-spillet. Han kjenner også hele historien om hvordan det har utviklet seg, ettersom spillere kom og gikk. Trond Sollied vet for eksempel at da Mini forsvant, kom Kent Bergersen, enda så ulike de to var, og det tok sin tid før også Nils Arne så løsningen, som var å la Øyvind Leonhardsen komme bakfra og på mange måter overta Minis bevegelser.

Ulrik Saltnes som indreløper og Jens Petter Hauge som venstreving i Bodø/Glimt gjorde tilnærmet det samme på Lerkendal torsdag. Eggens 4-3-3 har aldri vært statisk. Det har alltid vært dynamisk, men noen grunnleggende bevegelser ligger fast.

Trond Sollied er i stand til å få frem dem.

Så kan Trond vente for å se om timingen er riktig, han trenger i første omgang bare å hive seg på flyet og se på dette som det det er: En overgangsperiode, som kan bli permanent.

RBK-styret behøver heller ikke tenke på det nå. Er Trond den riktige mannen på sikt? Det kan partene prøve seg fram til. La ham nå starte som det som i England heter «care-taker-manager». Det haster, men det haster ikke med å finne løsningen for de neste to-tre-fire årene.

Jeg forutsetter altså at RBK ikke tar noen nye friske grep, slik som det ble gjort da Erik Hamren ble ansatt, under parolen om at jo lenger unna Eggen-filosofien, jo bedre. Jeg tror Kotengs styre er stødig der. De folkene skjønner at det som funket på 90-tallet, og i 2010, og innimellom også siden, og i Ranheim og Stjørdals-Blink, og ikke minst i Bodø, og etter hvert i Vålerenga, det virker fortsatt også der det ble funnet opp.

Et pussig poeng, som Arne Scheie ville sagt, er at det fungerer til dels veldig bra i Belgia, ditbragt av…ja, nettopp; Trond Sollied!

Så vil det eventuelt vise seg om Sollied og RBK er perfekt match over tid. Hvis ikke tipper jeg Åge Hareide er klar, med noe som kan mistenkes å være en litt annen spillestil, men eventuelt med mye annet veldig bra, og tenker en litt langsiktig, vet vi jo nå alle at det finnes en flink fyr i Bodø, og i naboklubbene, og i et par andre norske klubber også.

Tiden er ikke inne for å tenke på de neste sesongene. Tiden er ikke en gang inne for å tenke på styrets situasjon, og eventuelt ekstraordinært årsmøte. Det er en tid for alt. For Rosenborg nå er det tid for å gjøre noe som med tilnærmet sikkerhet kan endre situasjonen.

Løsningen er ikke veldig langt unna.

Kommentarer til denne saken