Rosenborgs andrelag har hatt en mistrøstig sesong i PostNord-ligaen, eller 2. divisjon og har lenge vært klare for nedrykk.

Etter å ha tapt 11 kamper på rad med juniorer, og det med tildels stygge sifre kjøres plutselig Serbecic, Eyjolfsson og Wiedesheim-Paul inn mot Egersund, som vil ta teten med to runder igjen med seier. RBK 2 vinner 6-3 og tar bare sin andre seier for sesongen.

Rosenborg visste da at de i neste kamp skulle spille borte mot Egersunds opprykksrival Skeid og at de ikke kunne stille samme lag grunnet A-lagets kamp mot Brann samme dag. Likevel gjør de som de gjør mot Egersund.

Ja, Egersund ødelegger for seg selv med å tape mot Notodden samtidig som RBK blamerer seg mot Skeid. Men likevel: Dette er lavmål av Fair Play fra Rosenborg! Og dette er å skyte seg selv og andre eliteserielag i foten.

Har ikke motstanden mot andrelag vært stor fra før, så blir den ihvertfall det nå! For dette blir lagt merke til i fotball-Norge. Konsekvensen kan bli at et forslag på Fotballtinget om å ta andrelagene ut av seriesystemene og inn i egen andrelagsserie plutselig får nok vind i seilene til å bli vedtatt.

Og da vil arenaen, ikke bare for Rosenborgs unge talenter, men for alle eliteserielagenes talenter bli markant dårligere. Dermed kan Rosenborgs oppførsel mot Egersund og Skeid bli et gedigent selvmål!