Sammenslåing med Levanger er uaktuelt

Av

Debatten om sammenslåing mellom Levanger og Verdal blusser opp. Nå flagger Verdal Ap allerede sitt syn.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er ganske enkelt helt uaktuelt for Verdal Arbeiderparti. Sammenslåingsdebatten la vi død i Verdal med en folkeavstemning der 71,3 % sa klart nei til å slå Verdal sammen med Levanger. Jeg er glad ordføreren i Verdal også mener dette nå, selv om Verdal Senterparti var positive til sammenslåing i 2016.

Av den offentlige debatten ser jeg at mange mener dette var en feil. De samme unnlater imidlertid å vise til et eneste tall eller et eneste eksempel som begrunner dette synet.

Jeg mener dette synet mangler grunnlag i fakta. De som tror at kommuneøkonomien blir bedre av å legge sammenslåingskostnader oppå toppen av de kostnadsutfordringene som man allerede har i kommunen er jeg uenig med.

Hvis man ikke har tenkt å sentralisere tjenester på tvers av kommunegrensene da. Det opplever jeg imidlertid ikke noe folkekrav om. Tvert imot tror jeg vi har mer enn nok hver for oss med å motvirke de statlige sentraliseringsmekanismene vi allerede slåss med hver for oss i våre egne kommuner.

Innlegget ble først publisert på Arild Pedersens Facebook-side.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken