Gå til sidens hovedinnhold

Sånn skal det gjøres!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nidaros, og deretter Under Dusken, kunne søndag offentliggjøre at Studentersamfundet har til intensjon å inngå samarbeid med Reitan for å fullfinansiere deres nybygg. Ikke som en gave, men gjennom et gjensidig samarbeid. Det er ingen tvil om at det er god avtale for Studentersamfundet og Reitan. Men det er sannelig en god avtale for Trondheim by også.

Det har lenge vært snakk om hvordan studentene kommer til byen, blir her i tre til fem år, for deretter å dra igjen. Bivirkninger av dette er hyblifisering og dårlig oppslutning ved lokal- og stortingsvalg.

Les også

Studentfrivillighet til salgs

Dette er ikke bra. Det er på tide at Trondheim viser seg fra en annen side enn bare Nordens beste studieby. For å få studentene til å bli må næringslivet komme sterkere på banen.

Før korona var det i all hovedsak bedrifter fra Østlandet som snappet opp alt talent mens trønderske bedrifter så en annen vei. Nå viser Reitan hvordan og hvorfor trøndersk næringsliv har alt å tjene på å tilby studentene gode avtaler og fremtidige jobbmuligheter i regionen.

Med dette samarbeidet blir det sprell på ekte, trøndersk vis. Dette er et eksempel til etterfølgelse for hvordan trønderske bedrifter bør styrke sitt samarbeid med studentene i byen.

Kommentarer til denne saken