For hva skulle vi gjort uten dere?

Uten Kristel på Famille som serverer oss både vått og tørt og er like blid uansett om du er der for en kopp kaffe eller en helaften?

Uten Anders på Rema som alltid har et smil og en klapp på skuldra til deg både når du trenger melk og brød og når du tar julehandelen?

Uten Svein Gunnar og Paul Magnus på Trønderservice som sørger for at vi kan holde oss varme hele vinteren gjennom og som stiller opp både tidlig og sent?

Viktig for oss alle

Næringslivet i Steinkjer er stort og variert. Noen arbeider alene eller med et par kollegaer, mens andre jobber i mellomstore og store bedrifter. Noen er vi på hei med, andre er skjult bak et merkenavn. Uansett hvem de er, er de en viktig del av verdiskapingen i kommunen vår.

Det er lett å ta privat næringslivet for gitt. Mange av bedriftene i kommunen vår har vært her lenge, og vi tar det som en selvfølge at de fortsatt vil være her både neste år og om 10 år. Det kan vi ikke gjøre. Næringslivet krever ildsjeler som brenner for det de gjør. Som ofrer både nattesøvn og fridager for å få bedriften til å gå rundt.

Tenk over hvor ofte lyset står på når du passerer butikkene og kontorlokalene neste gang du er ute og går tur på kveldstid eller i helgen. Sjekk tidspunktet for når e-posten du fikk svar på, ble sendt. For mange næringsdrivende er de ekstra arbeidstimene det som skal til for at bedriften skal få en sunn økonomi eller vokse seg større.

Plass til flere

Drivkraften hos de som starter sin egen bedrift, er sterk. I 2021 ble det etablert 233 nye bedrifter i Steinkjer. Ære være dem for det. Bak hver eneste oppstart står det en spent, nybakt daglig leder med en enorm tro på konseptet sitt. Noen får bistand av gode hjelpere, mens andre bare hopper i det.

Alle som én er de en berikelse for alle som bor i Steinkjer. Vi har alltid plass til flere i næringslivet – velkommen skal dere være!

Godt samarbeid

Samspillet mellom privat og offentlig sektor er noe av det som gjør arbeidslivet i Steinkjer så spennende og givende. Samarbeidet gir grobunn for arbeidsplasser, for økt kunnskap og spennende satsinger. Sammen kan vi løse oppgaver som hver og en av oss ikke kan gjøre selv.

Spør hvem som helst av bedriftene og organisasjonene som holder til på InnoCamp hva de syns om samarbeid, for eksempel, og vær forberedt på å druknes i lovord herfra til evigheten.

Spør Steinkjerfestivalen hvor de hadde vært uten samarbeidet med næringslivet og det offentlige.

Spør teaterlagene, idrettslagene og skoleklassene som trenger sårt tiltrengte sponsorkroner og gaveartikler for å kunne holde kostnadene nede til arrangementene sine.

Hedres den som hedres bør

Her i norddelen består næringslivet i stor grad av små og mellomstore bedrifter. De 200 medlemsbedriftene i Steinkjer næringsforum utgjør på mange måter ryggmargen i lokalsamfunnet vårt. Vi tør påstå at de 200 bedriftene tar et betydelig samfunnsansvar, og at de er viktige for at Steinkjer skal være en attraktiv kommune å bo i.

Så takk. Takk for at dere fins. Takk for at dere tør. Takk for den uvurderlige verdiskapingen dere betyr for Steinkjer. I kveld skal vi hedre hver og en av dere når teppet går opp for den andre utgaven av Næringslivet hedersaften.

Og du? Vær raus hvis den du handler med i morgen tidlig fortvilet forsøker å skjule et gjesp. Det betyr kanskje at hen var ute og feiret seg selv i går kveld. Vel fortjent, spør du oss.