I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å delta videre i denne debatten, men som saken har utviklet seg er det likevel på plass med noen kommentarer.

For min del hadde jeg forventet at kommunestyret ville ta inn over seg kommunedirektørens solide utredning og klare tale, men den gang ei. I en skoledebatt skjer det ofte at følelsene hos de «gode og snille» vinner over «kalde fakta» fra administrasjonen, da kommer man gjerne opp med de merkeligste argumenter som unnskyldning for ikke å gjøre noe som helst.

Det heter at det er vanskelig å spå fremtiden, men i denne saken er det slettes ikke vanskelig: Man finner sikkert de pengene som skal til for å dekke merkostnadene med å drifte de aktuelle skolene noen år til, hvoretter videre drift blir umulig å forsvare og skolene blir følgelig nedlagt! Om 5 år? Om 10 År? Og hva har en da oppnådd? Vel, det eneste sikre er at store merutgifter har medført en dårligere skole enn en ellers kunne hatt, samt at prisen for nødvendige omstillinger er blitt langt dyrere. På Levanger vet vi alt om slike prosesser: Her brukte vi fantastiske 20 år på å legge en skolestruktur i samsvar med en utredning fra først på -90-tallet! (Ja – du leste riktig.)

Det ligger ingen løsning i «bevaringspolitikken» til Senterpartiet (de er slettes ikke alene) og ut fra personlig erfaring kan jeg virkelig forstå varaordfører Øystein Bjørnes sin åpenbare frustrasjon.

Hvor i all verden er Steinkjer Høyre i denne saken?

Og Trønder-Avisa: Har de kommentert denne saken overhode?

Sier kanskje noe om de poliske holdningene som gjelder der i gården?