Gå til sidens hovedinnhold

Sommerjobb

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og ungdommer skal ut i sommerjobb for å tjene penger til livets opphold. Men en sommerjobb gir ikke bare penger i lommeboka, den gir også verdifull jobberfaring. Sommerjobb er ofte det første møte med arbeidslivet, og gir viktige erfaringer å ta med seg videre i livet.

Vi i LO er opptatt av at ungdommer får et rettferdig og godt møte med arbeidslivet. Også i år vil vi bidra med LOs sommerpatrulje som gir ungdommer informasjon om rettigheter og plikter. De siste årene har vi dessverre avdekket en økning i antall brudd på arbeidsmiljøloven. Statistikken viser også at bedrifter med tariffavtale har langt færre brudd en bedrifter uten. Da er det ekstra viktig at LOs sommerpatrulje er der for ungdommen. I år vil patruljen ha et ekstra fokus på arbeidskontrakter, overtid og vaktlister.

LO sommerpatrulje er en informasjons- og gladpatrulje. Vi er ikke ute etter å ta arbeidsgiver. Vi er ute etter å opplyse ungdommer om deres rettigheter i arbeidslivet. For vet ungdommer hva de har rett på, øker sjansen for at flere får et godt første møte med arbeidslivet.

Kommentarer til denne saken