Høyre har gjennom hele valgkampen forsøkt å skremme velgerne med SVs skattepolitikk. Dessverre for Høyre sin del så gjennomskuer velgerne skremselspropagandaen hver eneste gang. Høyres Mari Holm Lønseth og Elin Agdesten skriver: «Totalt sett er det over en million nordmenn som må forvente å ha mindre i egen lommebok», og advarer mot skattesmell med SVs politikk.

Problemet med påstanden er at for det første får flertallet av befolkningen, de som tjener 600 000 eller mindre, lavere inntektsskatt med SVs skattepolitikk. For det andre får folk som tjener 600 000-700 000 kun ca. 757 kroner i skatteøkning i året, det vil gi ca. 63 kroner mer inntektsskatt i måneden.

97 000 vanlige folk i Trøndelag kan få økt skatt med en rødgrønn regjering!

Så skal jo vi bruke de økte skatteinntektene, som vi først og fremst henter fra Norges aller rikeste, til gratis SFO, tannhelsereform, og reversering av de helt uforståelige smålige kuttene som Høyre har stått i bresjen for. Spørsmålet er om noen av de yrkesgruppene Lønseth og Agdesten vil savne de 63 kronene hver måned, om de får gratis SFO, tannhelsereform eller får tilbake brillestøtten til barn. Med andre ord så vil de aller fleste, og særlig de som trenger det mest, få mer i lommeboka med vår politikk. Med Høyres politikk får de som har minst mindre, og de som har mest, mer.

Høyres skremselspropaganda fungerer ikke. Folk som lever i den virkelige verden vet veldig godt at det som betyr noe for lommeboka, ikke er noen hundrelapper i økt inntektsskatt i løpet av et år.

Det som betyr noe er om du må betale titusenvis av kroner i tannlegeregninger, tusenvis av kroner for at ungene skal få være med på SFO eller om regjeringen tar bort feriepengene dine fordi du har vært uheldig og blitt arbeidsledig.