Gå til sidens hovedinnhold

Støtte til at skjæreavdelingen ved Nortura - Steinkjer - kan opprettholdes

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter det vi er kjent med er det usikkert hvordan det vil bli med denne i fremtiden. Med over 90 ansatte er dette en stor arbeidsplass i Steinkjersamfunnet og denne arbeidsplassen har stor betydning for et aktivt næringsliv i kommunen.

Skjæring forgår på fire steder i landet i dag: Rudshøgda (i Ringsaker kommune), Tønsberg, Forus (Stavanger) og i Steinkjer. Etter opplysninger i media heter det at skjæreavdelingene vil bli gjenstand for en helhetlig vurdering og det er usikkert hvilke avdelinger som får bestå.

Dersom skjæringen forsvinner mister vi ca 90 arbeidsplasser som gir et verdifullt tilskudd til næringslivet i Steinkjer kommune. Dersom skjæringa forsvinner er vi redd for at også slaktinga på sikt kan forsvinne.

I Nortura, Steinkjer slaktes det i alt 1200 gris pr dag i tillegg til at annen slakt representerer ca 800 dyr om dagen.

Dersom slaktinga fjernes vil dette ha negative konsekvenser ikke bare for hver enkelt ansatt men også for hele Steinkjersamfunnet.

Vi i Steinkjer Pensjonistlag har tillit til at de som skal behandle saken videre er seg sitt ansvar bevisst og heller prøver å videreutvikle bedriften som er så viktig for Steinkjersamfunnet."

Kommentarer til denne saken