Gå til sidens hovedinnhold

Straffenivå for dyremishandling

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lørdagens utgave av Innherred kan man lese at de første tre personene har fått sin «straff» etter å ha vært tiltalt i den motbydelige overgrepssaken mot hunder som ble avdekket i fjor sommer. Jeg skriver «straff» i anførselstegn , for dette er jo helt bak mål.

La oss gå tilbake til avisa Innherred den 10.juli i fjor. Der ble saken beskrevet i all sin ufyselighet. Politiadvokat Aage Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt sa der at brudd på dyrevelferdsloven har en øvre strafferamme på tre år. Midling sa videre at «vi ser veldig alvorlig på denne saken». Jeg kan huske at flere representanter fra ulike dyrevernorganisasjoner mente at strafferammen for dyremishandling var altfor lav generelt.

LES I NIDAROS: Fikk bøter etter seksuelle overgrep mot hunder: – En hån mot dyrs rettigheter

Nå ble det altså delt ut forelegg til tre av de siktede. 12 000 og 20 000!

Hvis dette skal være et bilde på hvor alvorlig politiet ser på denne saken , blir jeg skremt! Det ser ikke ut som de siktede engang er fradømt retten til å ha dyr i framtida.

Dette må jo være et soleklart signal på at det er nærmest uten risiko å drive med denslags svineri som disse personene utøver. Enda er man ikke ferdig med saken mot den antatte hovedmannen. Hvis de tre første foreleggene skal sette nivået på alvorlighetsgraden er det vel grunn til å tro at han også slipper unna , nærmest ustraffet!

At dette har gjort noe med min rettsoppfatning er det ingen tvil om. Jeg tror det gjelder for flere.

Kommentarer til denne saken