Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Trønder-Avisas kommentator: - Jeg vil supplere med litt fakta

Artikkelen er over 1 år gammel

I Trønder-Avisa 15.09.20 kommenterer Johan Prestvik vedtaket i formannskapet om produksjonskjøkken i Levanger. Jeg vil supplere med litt fakta.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svar til Johan Prestvik på hans kommentar i Trønderavisa 15.09.20:

Saken om produksjonskjøkken for middag i Levanger har pågått siden 2016. Nå skal saken til kommunestyret for endelig beslutning. Det kan være verdt å nevne at saken ikke gjelder Ytterøya, som av naturlige årsaker har eget kjøkken ved helsetunet.

På fastlandet i Levanger har vi i mange år hatt to kjøkken for middagsproduksjon; ett på Skogn og ett på Levanger bo og aktivitetssenter (LBAS). Her produseres middag av høy kvalitet på trønderske råvarer. Maten kjøres deretter fersk og varm i beholdere ut til de hjemmeboende som ønsker middag levert, samt til alle bofellesskap, institusjoner og omsorgsboliger. Det tilbys også «ønskekost», som betyr at menyen kan byttes. Maten er smaksrik og ingen «livløs lapskaus».

Ingenting av dette vil endres selv om to produksjonskjøkken for middag slås sammen til ett.

Det serveres fire hovedmåltider hver dag ved institusjonene, bofellesskapene og omsorgsboligene. Frokost, lunsj og kveldsmat, og kaffemat og ekstramåltider for den som ønsker det, lages lokalt på kjøkkenene ved Breidablikktunet, Staup helsehus, Stokkbakken og LBAS. Dette fortsetter som før. Ingen lokale småkjøkken vil bli lagt ned. Matlukt vil, som nå, spres når beholderne med varm mat åpnes i avdelingene, og når det eksempelvis bakes eller lages vafler.

Mat og måltidsopplevelser er viktig for alle mennesker uansett alder, men ikke minst ved sykdom og dårlig matlyst. Det er derfor viktig at personellet ved omsorgsbasene og institusjonene har god kunnskap om temaet mat og servering. På avdelingene er det ernæringskontakter som bidrar til at tilretteleggingen rundt måltidene blir trygg og god. Slik vil alle med behov i Levanger også i fremtiden få servert god og næringsrik middag der de bor.

Kommentarer til denne saken