Vi er heldige, vi som bor i Trøndelag. Hele sommeren gjennom kan vi velge mellom å delta i eller besøke historiske spel, festivaler og andre små og store kulturarrangement. Vi i NTE er stolte over alt vi har fått bidra med.

For at det er noe for enhver smak, er det ingen tvil om. Tusenvis har gapskrattet av Pe-Torsa og på Revyfestivalen på Høylandet. Tusenvis har sunget med av full hals, danset så svetten rant og opplevd nye og etablerte artister under Namsosfestivalen, Steinkjerfestivalen og på Festningen i Trondheim. Nesten 2000 mennesker fikk faglig påfyll og nye perspektiver under Framtidsfredag på Steinkjer og under Olsokdagene på Stiklestad, og under Trøndersk Matfestival – et sted nær deg – serverte trønderske lokalmatprodusenter matopplevelser til små og store matelskere. Og dette er bare et knippe av alt vi har fått oppleve rundt omkring i Trøndelag i sommer!

Min konklusjon: Nok et år har engasjerte trøndere skapt minneverdige kulturopplevelser for svært mange. Nok et år har ildsjeler og lokalsamfunn lagt ned kreativitet, engasjement og tid i å skape gode møteplasser og gode opplevelser vi kan varme oss på nå som høsten er i anmarsj. Vi i NTE har i en årrekke hatt gleden av å samarbeide med mange av festivalene og kulturarrangementene i Trøndelag, og vi setter stor pris både på samarbeidet og på alt som følger i kjølvannet av det.

For akkurat som med alle andre aktiviteter innen kultur og idrett er sommerens arrangementer grunnleggende forutsetninger for livskraftige lokalsamfunn. Det sier seg selv at det er enklere å bli boende, drive næringsliv og endog også flytte til et sted hvor det er liv og røre året rundt. Kulturopplevelsene binder oss sammen, skaper identitet og gir oss felles erfaringer. Det er verdifullt i seg selv – og det er verdifullt i jobben med å utvikle Trøndelag til kommende generasjoner.

Derfor retter vi en stor takk til alle dere som har brukt både våren og sommeren på å forberede og gjennomføre årets kultursommer, og vi ønsker lykke til til dere som står klare i startgropa for høstens og vinterens arrangement. Vi heier på dere!