Høyres fremste damer i Trøndelag er gode på skremmebilder, men svake på fakta.

Samme dag som sjefredaktør Sivert Rossing kritiserer Høyre for å male fanden på veggen i valgkampen, finner høyredamene Elin Agdestein og Mari Holm Lønseth fram sin brede pensel. De liker å tegne skremmebilder.

Arbeiderpartiet lover at folk med inntekt under 750 000 kroner skal få samme, eller lavere skatt, som de har i dag. Dette er behørig omtalt i mange medier. Agdestein og Lønseth koker dette sammen til at en rekke yrkesgrupper kan vente seg skattesmell med ny regjering. Jordmødre, politibetjenter og konduktører er blant noen yrkesgrupper duoen mener kan vente seg en skattesmell med en rødgrønn regjering.

Her må Agdestein og Lønseth ha misforstått.

De samme SSB-tallene som de viser til, viser at alle de nevnte yrkesgruppene tjener langt under 750 000 kroner. Alle tjener rundt 600.000 kroner, og vil ut fra Aps skattetabell få cirka 3000 kroner i lavere skatt enn med dagens regjering.

En stemme på Arbeiderpartiet, er en stemme på lavere skatt til de yrkesgruppene duoen nevner.

Arbeiderpartiets valgløfte er at de med inntekt under 750 000 kroner vil betale mindre skatt enn i dag. Vanlige folk vil betale mindre skatt med Ap til rors. Høyres rike tanter og onkler vil betale mer. Det er god politikk for å bygge en sterkere velferdsstat, med vekt på fellesskap. Derfor trenger Erna avløsning.

Les også

Men hva vil dere, Høyre?

Les også

97 000 vanlige folk i Trøndelag kan få økt skatt med en rødgrønn regjering!