(Trønder-Avisa)

I juni 2020 ble debattsatsingen Trønderdebatt lansert. Nysatsingen er et samarbeid mellom flere aviser i Trøndelag, og har som mål både å samle debatten som allerede finnes, og å skape mer debatt.

Ved inngangen til valgkampen ble alle de trønderske listetoppene samlet til en fem timer lang politisk debatt fra Mausund i Frøya, og nå er Trønderdebatt klar med et nytt «monsterprosjekt».

17 kommentarer

I løpet av de neste tre ukene skal regjeringserklæringen fra Ap-Sp-regjeringen analyseres – med én kommentarartikkel for hvert kapittel i erklæringen. Det innebærer 17 kommentarartikler.

– Det skrives nesten mer om regjeringserklæringer før de legges fram, enn når de faktisk er ferdige og skal omsettes i praktisk politikk. Det er litt pussig, for det er jo nå fremover at Hurdalsplattformen blir viktig. Men vi i kommentariatet har jo en hang til å trekkes mot intrigene og spillet, fremfor hva som faktisk står de politiske dokumentene, sier Snorre Valen, redaktør i Trønderdebatt.

Første kommentar kan du lese her.

Prosjektet er et forsøk på å løfte politisk debatt.

– Derfor vil vi se nærmere på Hurdalsplattformen, pirke i den, og ta fatt på høstens viktigste politiske dokument fra ulike vinkler. Hva innebærer den nye regjeringens politikk? Hva står ikke der? Og hva er relevant for Trøndelag? Dette er spørsmål vi vil stille.

Flere skribenter

Valen selv er en av skribentene som deltar i prosjektet. Det er også Trønder-Avisas sjefredaktør Sivert Rossing, konsernsjef John Arne Moen i TA Media, debattredaktør Lars Mørkved i Namdalsavisa og redaksjonssjef Linda Cathrine Herud i Arbeidets Rett. Det dukker dessuten opp en profilert gjestekommentator, politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys.

– Og når drøye to uker er omme, har vi fortolket hele regjeringserklæringen. Det tror jeg både er viktig og nyttig for leserne før Stortinget tar fatt på en mer intens forhandlingshøst enn vi nok har sett på en stund.