Gå til sidens hovedinnhold

Trønderne må selv få velge sin leder

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valgkomiteen har enstemmig innstilt Trond Giske som lederkandidat i Trøndelag Arbeiderparti overfor det kommende årsmøtet. Reaksjonene lar ikke vente på seg. Ap-medlemmer melder seg ut, sannsynligvis med dette som årsak.

La gå med det. #Metoo nevnes, igjen. Meg bekjent har Ap sentralt gransket/undersøkt alle varslene mot Trond Giske og tatt de nødvendige skritt for å signalisere at denne typen adferd er uønsket. Trond Giske ble fratatt alle verv i denne forbindelsen, men han er ønsket som leder i Trøndelag Ap av en enstemmig valgkomite. Han mener selv at han kan utfylle dette vervet til beste for Ap i Trøndelag og resten av landet.

Det er åpenbart at det sittende landsstyret ikke ønsker Trond Giske velkommen inn, men trønderne må selv få velge sin leder. Jeg er litt i tvil om #MeToobevegelsens mål. Skal Trond Giske ekskluderes fra partipolitiske verv i all framtid? Hvem skal straffe Trond Giske for usømmelig adferd? Hva er riktig straff og straffeutmålingen skal foretas av hvem?

Meg bekjent har Trond Giske ikke blitt anmeldt for upassende/usømmelig adferd, men har brutt moralske retningslinjer for hvordan en voksen person i posisjon skal oppføre seg. Han har selvsagt brutt partiets retningslinjer og regler og blitt straffet for det. Jeg har en oppfatning at de som nå stiller seg negativt til å ha Trond Giske som lokal partileder i Trøndelag fratar Trond Giske evnen til selvkritikk og læring av egne feil.

Ingen i Trøndelag Ap har større fokus på egen person enn Trond Giske. Jeg oppfatter Giske dithen at han er klar for å bringe Trøndelag framover gjennom å bli valgt til leder i partiet. Da er det spennende og se hvordan landsmøtet avvikles og valgresultatet framkommer. Jeg er ingen Ap-velger, men definerer meg som solid plantet i politikkens venstreside/sosialistiske leir. Her mener jeg at Trond Giske i posisjon kan dra Ap litt mer til venstre enn det ser ut til at dagens ledelse ønsker. Det vil glede meg om det blir slik.

Jeg blir lettere opprørt når Snorre Valen setter som overskrift; «Rekk opp handa, alle som tror Trøndelag Ap kommer til å løfte #metoo de neste åra». Hvilke partier (om noen) har dette som fremste, politiske mål i dag, Snorre? Er dette det absolutt viktigste Trøndelag AP skal bedrive de neste åra?

En moralsk oppvåkning må til, for hele samfunnet, mener jeg. Respekt for medmennesker uansett må ligge i ryggmargen til oss alle, hver dag, hele tida.

Jeg ønsker Trøndelag Ap et vettugt og godt årsmøte med tilhørende valg. Så får de samles på valen i ettertid. Samhold gjør sterk.

Les også

Jeg burde sagt fra da jeg var 17. Og 20. Og 23. Men jeg sier ifra nå.

Les også

Ap, Giske og meg som velger

Les også

Speiler dette virkelig partiet, Grande?

Les også

Rekk opp hånda, alle som tror Trøndelag Arbeiderparti kommer til å løfte #metoo de neste åra

Kommentarer til denne saken