Trøndersk skisport lever ganske så bra, selv om Adressa og kommentator Løfaldli strever hardt med å begrave den. Selv om vi hopper over kjente gull og medaljefavoritter som Høstflot, Iversen, Gråbakk og Bjørnstad er det flere på vei oppover, om ikke raskt, så stødig. Jeg kan også ta med Appelkvist Stenset som mulig medaljekandidat i lagsprint kommende VM.

Jan Thomas Jensen kommer igjen, Bruvoll, Marthe Skaanes, Julie Myhre er blant de beste utenfor elitelag. Alle satser hardt på VM på hjemmebane i 2025. Det samme gjør yngre bror Skaanes og Rofstad, begge uttatt til U-23 VM. Trøndelag kommer til å bli godt representert i Granåsen om 4 år. Sannsynligvis bedre enn i 1997 hvor få trøndere gjorde seg gjeldende. At Oslo for tiden har bedre juniorer er med å skjerper oss.

Les også

Stol på hoppjentene!

Det mest gledelige er kanskje likevel det som skjer i hoppbakken i Granåsen i disse koronatider, hvor lokale konkurranser er forbudt. Trønderhopp produserer landets mest lovende yngre hoppere for tiden under ledelse av Ljøkelsøy. Adressa bryr seg knapt nok. Rett nok var de beste hopperne på reise utenlands, men to unge gutter fra Byåsen imponerte med lengste hopp i NM i Granåsen.

Enda lengre har hoppjentene i Trønderhopp og kombinertjentene i Granåsen Skiteam kommet. Den nye hoppstjernen Kvandal fra Mosjøen ble både Norgesmester og har vunnet world cup-renn i sin første elitesesong.

Trøndersk skiidrett jobber langt bedre enn det kommentator Løfaldlis elendighetsbeskrivelse forteller. Det blir litt usaklig når han forventer at Trøndelag hvert år skal produsere legender og verdenseneren som Berit Aunli, Marit Bjørgen, Oddvar Brå, Petter Northug eller Høstflot Klæbo. Det er tross alt vinter, snø og skiterreng i store deler av Norge. Det kommer til å gå litt i bølgedaler. Og bare for å ha nevnt det, i motsetning til Løfaldli tror jeg årets RBK mannskap meget vel kan komme til å matche Bodø/Glimt.

Adresseavisen har rett i at alt kan bli bedre, men den evige dyrkingen av det negative stemmer dårlig med virkeligheten. Ingen kan være best til enhver tid. Selv ikke trøndere. Men vi kommer alltid igjen.

Les også

Hurra for ski-NM